Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a hlavně povedená teen komedie (nebál bych se však ani označení drama, ačkoliv komediální prvky tu sedí mnohem lépe) o jednom ztraceném děvčeti, v podání přesvědčivé Hailee, hledající samu sebe v odcizeném prostředí střední školy. Naštěstí je tu brilantní Woody, jako zosobnění mentorského učitele, který je připraven setřít ji kdykoliv jakýmkoliv způsobem. Pardon vlastně pomoci ve chvílích nejtěžších. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Hlavní postava je strašná kráva. To, co hlavní hrdinka řeší, jsou banální problémy. Nikdo jí nic nedělá a ona má se vším problém." Tady někdo neví (nebo to zapomněl), jak těžké je být sedmnáctiletý teenager. Hormony šílí, už se nepovažuješ za dítě, ale k dospělosti ti ještě něco chybí, rodiče jsou pitomí, spolužáci jakbysmet, hledáš svoje místo ve světě, hledáš sám sebe. Já se moc dobře dokážu ztotožnit s "divnou holkou", která se vypořádává se sebenenávistí; když nemůžeš vystát sám sebe, těžko můžeš mít rád lidi okolo sebe. Na to, že hořkých sedmnáct už mi není nějakou chvíli, jsem s hlavní hrdinkou hluboce cítila. Dlouho jsem neviděla film, který by s takovou lehkostí a zároveň vážnou tváří dokázal nadhodit téma "i puberťáci maj svoje problémy". Z popisku bych trochu pochytila dojem, že se jedná o klasickou americkou high school záležitost, ale vůbec ne. Všechno bylo tak autentické a věrohodné, včetně hlavní hrdinky. A Woody Harrelson byl také příjemným zpestřením. Jednoznačně 5*, protože jsem po dlouhé době při sledování filmu nekoukala do telefonu. Nedokážu si vzpomenout na jediný okamžik, co by mě nebavil. :) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Proč by to mělo být jen o puberťácích? Já se v Nadine viděla v mnoha situacích i v současnosti a když jí vhrkly slzy do očí, tak jsem je tam měla taky. Haille byla výborná a já jsem jí ty její výkyvy nálad a pocity věřila do písmene. Život je někdy tak nádhernej, když není zrovna v háji. I hudba byla dokonalým podkresem a já tam byla s nimi jen těch ......náct se mně už nevrátí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle mi sedlo. Zejména díky zábavné mírně nihilistické atmosféře, které dominuje sarkastická Hailee Steinfeld, a parádně hláškujícímu Woodymu Harrelsonovi. Jejich společné scény vskutku neměly chybu. Po dlouhé době hodně vtipná, přiměřeně sprostá a inteligentní teen komedie, která by byla ještě o něco lepší, kdyby se vyhnula té okaté šabloně ala závěrečné prozření. Jenže o tom prozření to vždycky je, no ne? ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Všechno tady už tak nějak bylo řečeno a asi se budu opakovat - The Edge of Seventeen je prostě super oddychovka, která "jen tak" plyne, ale po celou dobu baví. Možná by snímku prospěla nepatrně větší ambicióznost, ovšem pokud hledáte fajn snímek pro klidný večer, berte to všemi deseti, už dlouho jsem neviděl takovou mega pohodovku. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama