Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montgomery Brewster je neúspěšný baseballista, který právě zjistil, že je příbuzným zesnulého multimilionáře Rupert Horna. Pradědeček mu odkázal majetek v hodnotě 300 milionů. Má to pouze jeden háček - během příštích 30 dnů musí utratit 30 milionů. Když se mu to podaří, dostane celých 300 milionů. Zdá se to jednoduché. Pozor, ale má to svá pravidla. Peníze nesmí utratit za žádné hmotné statky, na konci nesmí vlastnit o nic víc než na jejím začátku. Vzhledem k intrikám správců to nebude mít jednoduché, naštěstí má na své straně chytrou přítelkyni a věrného spoluhráče. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Walter Hill /Hard Times 1975, 48 hodin 1982, Operace Southern Comfort/ natocil vybornu komediu z 80s, nasiaknutu pravym US humorom. S tym je to tazke, kvalitnych US komedii je asi tak vela, ako vela ma kvalitnych filmov povedzme Casper Van Dien. V hlavnej roli vsak vyborny Richard Pryor /Lost Highway, Apartman v Kalifornii/ sa ocitol v roli chudobneho basebalistu, ktory musi utratit hodne milionov US dolarov, aby ziskal sumu este vacsiu. O kolko milionov tu ide a ako ich Pryor utraca, to je uz zalezitostou tohoto filmu. A ono to funguje, nezamenitelna atmosfera 80s + dalsi kvalitny komik John Candy /Letadla, vlaky Automobily, Blazniva Dovolena 1983/. mam stale - ako cechoslovak - ovela radsej CZ dabing, ten SK mi tu vyslovene pilil usi, no ale co uz. Potom staci sa uz len uvelebit v sedadle po tazkej praci a nechat sa unasat kvalitnou fimarinou. Dalsi polozabudnuty klenot, ktory si milerad hocikedy zopakujem . 77 % ()

Qwat 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která mě vždycky pobaví. Velmi slušné herecké výkony ve všech větších i menších rolích. Reálně tak za 70%, ale dal jsem pět hvězd už jenom proto, abych vyvážil těch (jenom pár) zdejších šašků, kteří se tady chlubí tím, že se "ani jednou neusmáli", protože to je "americký humor" a tomu se oni nesmějí. Jo, tím že se vy zaprděnci u dobré komedie ani jednou nezasmějete, tím jste nás všechny opravdu potrestali, vy zoufalci xD ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina řeší velmi „příjemný“ problém, jak rozfofrovat za týden 30 milionů dolarů, aby dostal ještě desetkrát tolik. Jednoduchý nápad, který má dobrý komediální potenciál. Tvůrcům se jej podařilo dobře rozvinout a vznikla zajímavá komedie. Největším plusem filmu bylo to, jak jsme si všichni představovali, za co bychom to všechno dokázali sami utratit. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celý film je len o tom ako Pryor, ktorý snáď ani nevie vyzerať ako sympaťák, rozhadzuje po hrstiach milióny dolárov. Pozerať sa na to je tak zvrátene príťažlivé, že som sa na to i napriek absencii akéhokoľvek ďalšieho deja dokázal pozerať až do (brutálne uťatého) konca. Čakal som nejaký happyend, morálne ponaučenie, oslavu víťazstva alebo vývoj postavy - ale nič, zrazu len nabehli titulky. A tú komédiu som v tom každopádne tiež nenašiel. 4/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Brewsterovy milióny" mám v paměti ještě z útlého dětství se slovenským dabingem Miroslava Nogy a Štefana Skrúcaného, kteří tomu vtiskli neopakovatelné grády. A ani teď, s o poznání slabším, ale ne špatným, českým dabingem, to má své kouzlo. Odpočinková komedie se zajímavým nápadem, nic víc, nic míň. 60%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Toto je již sedmá filmová adaptace stejnojmenného románu George Barr McCutcheona z roku 1902. (mi-ib)

Reklama

Reklama