Reklama

Reklama

Recenze (42)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co činí z téhle epizody přece jen špičkový úvod by se dalo shrnout do tří pěkných skupinek: 1.) ztvárnění vedlejších postav- Low Key Lyesmith, Mad Sweeney, Audrey, Technical Boy-, 2.) (dle očekávání) úchvatný vizuál- krev a déšť především-, a hlavně 3.) Reitzellova hudby od lehkých tónů piana po všechny ty podivné a děsivé skřípoty. ()

Hanzman 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých velkých životních snů bylo vidět svou nejoblíbenější knihu ever na stříbrných plátnech. Ale pak jsem si vlastně řekl, že to nejde, protože tak urbanistickou, epickou a mytologickou, dechberoucí, filozoficky snovou "boží" věc prostě filmaři nezvládnou. Už jsem se prostě smířil s tím, že Americké bohy budu mít jen ve své fantazii...Nakonec to přece jen jde... Není to v kině, není to kompletní, je to v bedně a zatím jen pilot. K tomu jsem totální fanoušek ovlivněný předlohou. Nicméně vizuální projev, hudba i podkres, dramatické momenty, herecké výkony, přenos příběhu, který vlastně v první epizodě ani nezačal, je...FASCINUJÍCÍ je to správné slovo.. Po prvním díle bych dal 6/5 a strašně bych chtěl ať to pokračuje ve stejném duchu... A moc by mě zajímalo, co na to řekne člověk, knihou či Gaimanem nepolíbený...Podle mě začátek může dost mást a zanechá v člověku asi kvazilión otázek, ale v knize jsem byl na začátku taky zmatený. Gaiman je ovšem vypravěč na výbornou a i tu největší drobnost vždy s noblesou vysvětlí... Našlápnuto je to skvěle, jen to udržet a vygradovat do toho epického finále...prosím :) PS: Už casting první epizody ukazuje že to snad bude nejkorektnější seriál všech dob. :D ()

Reklama

Kiisaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první epizody mám velice zvláštní pocity. Tuto Gaimanovu knihu jsem (zatím) nečetla, ale jakožto fanoušek jiných jeho příběhů a jakožto milovnice mytologie jsem se tohoto seriálu nemohla dočkat. Děj zněl více než slibně a trailery vypadaly lákavě. Můj dojem z první zhlédnuté hodiny je ale rozpačitý a jsem z toho tak trochu zklamaná. Postavy jsou velice nesympatické a vtáhnout mě nedokázaly. Celý styl je takový zvláštně unylý, drsný a podivný - ve výsledku z toho byla poměrně nudná hodina. Na základě prvního dílu jsem ale ještě žádný seriál neodsoudila, takže se podívám i na další. Vím už ovšem, že se má vysoká očekávání nenaplní. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parada. American Gods jsem cetl pred par lety a adaptaci jsi vyhlizel s mensi skepsi. ALe dostal jsem hned v prvnim dile pecku. Vizualne vybrousenou pecku (ty zpomalovacky, ty detaily, ta prestylizovanost, ze oci jen prechazi), ktera se velmi rychle rozjede a velmi rychle dokaze bavit i po emocionalni strance. Jen doufam, ze jim to vydrzi celou serii! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nekonzistentné.. a umiestnené v takmer divadelných stretnutiach a rozhovoroch. Celé to pôsobí ako výňatok z akejsi statickej konverzačky. Poďme dať postavy na toto miesto a nech sa chvíľu rozprávajú. Na druhú stranu atmosféra ako sviňa a poteší vidieť postavy zhmotnené cez fasádu známych hercov. Som zvedavý čo bude ďalej. Zatiaľ som v miernej neistote. Ale nechcem dať úplne priemer. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama