Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, ono to není špatné, ten námět se mi líbí docela dost, občas mě to i příjemně pobavilo a má to nejednu chytrou satirickou scénu vůči popkultuře a šílenství fanoušků celebrit. A vlastně si to i celou dobu drželo moji pozornost a zájem, když pominu pár vleklých scén. Jen mě prostě mrzí, že Niccol z toho námětu nedostal víc a hlavně mě mrzí, že nevychytal do očí bijící nelogičností. Kým je Simone muselo vyjít najevo už při natáčení toho druhého filmu, protože kdyby v určitém záběru ostatní herci hráli při natáčení sami a Simone se v něm objevila až když bude celý film natočený, muselo by to prostě někomu být dost divné. A takových chyb je tam ještě celkem dost a celkový zážitek z filmu mi prostě kazí, nemůžu si pomoct. A ani závěr mi dojmy moc nezachránil, ačkoli sám o sobě špatný není. Je to holt škoda, mělo to na víc, ale i tak se mi to spíš líbilo než naopak. Silné 3* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, s tím také schází. Aneb jedna svatá pravda o tom, jak jedna lež může přerůst kapacity člověka a sám člověk by si neměl hrát na boha. Niccol natočil (ostatně jako vždy) vizuálně podmanivou komedii s hořkým nádechem o zoufalém muži procházejícím krizí a jeho ideální spáse z jedniček a nul. Nikdy ovšem není vše ideální a bezchybné aneb Niccolova společenská kritika která odráží nejen zásadní lidské otázky ale reflektuje i nahnutou mentalitu současné společnosti. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Al Pacino coby novodobý doktor Frankenstein vytvořil člověka. Stvořil počítačovou hvězdu, Simone, a udělal totální blbce z celýho národa, který sežerou i to, když někdo řekne, že by se ze škol měly udělat střelnice. A kdyby Viktor nasral na dámský kalhotky a hodil to mezi lidi a řekl, že to patří Simone, lidi by se pozabíjeli, aby doslovně sežrali i to. Bravo Viktore Taransky, bravo Ale, bravo Andrew Niccole. Simone sice není možná Pacinův nejzásadnější film, ale je to skvělej film na pobavení se a na oddych a taky trochu na zamyšlení. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

a to chabý scénář a skutečně nechutně umělou hlavní hrdinku tahá na tři hvězdičky výborný Al Pacino, který skutečně pobaví... škoda, že dobrý nápad dostal takovou hloupou podobu: některé detaily jsou i pro pohádku trochu moc... (a 5"4' disketa? v roce 2002? ten použitý počítačovo / hologramový systém bych vůbec chtěl vidět...) nicméně na ukrácení dlouhé chvíle nebo jako memento pro výchovu dvanáctiletých sourozenců se to asi dá doporučit. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť výborná kritika pomerov v Hollywoode, ak by to nebolo také naivné. Jasné, v dnešnej dobe digitálnych technológii nie je problém nahradiť hercov vytvorenými hercami, ale aby to všetko dokázal režisér utajiť pred celým filmovým štábom... Či robil aj kameramana, osvetľovača, zvukára a klapku? Celé to bolo dosť nezmyselné a je zvláštne, že nikoho ani nenapadlo sa zamyslieť, či vôbec tá hviezda existuje, keď ju nikdy nikto nevidel. A tie Oscary, to už bolo na mňa moc. Z tých ukážok by to skôr bolo na Zlatú malinu, ten herecký prejav bol čajový. Aj Pacino už herecky pôsobí dosť vyšumelo. 50% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)

Reklama

Reklama