Reklama

Reklama

Prezident v pořadí

(seriál)
  • USA Designated Survivor
Trailer
USA, (2016–2019), 38 h 38 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

David Guggenheim

Hrají:

Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, Jake Epstein, LaMonica Garrett, Tanner Buchanan, Kal Penn, Maggie Q, Malik Yoba, Mckenna Grace (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Kiefer Sutherland - v dlouho očekávaném seriálu Prezident v pořadí - hraje Toma Kirkmana, člena nižšího kabinetu, který je náhle jmenován prezidentem Spojených států po katastrofickém útoku na Kapitol Spojených států amerických. V tomto dramatickém thrilleru bude Kirkman bojovat o to, aby se země, ale ani jeho rodina nerozpadly, zatímco se bude pohybovat v nebezpečně vysokých kruzích státní politiky a zároveň povede vyšetřování, aby zjistil, kdo je zodpovědný za útok. (AXN)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (80)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je to ještě lepší, než jsem čekala. A to jsem čekala opravdu hodně. Tohle bude pořádná závislost. Kiefer Sutherland si to jako obvykle neskutečně dává, navíc tentokrát má dost velký prostor pro vývoj postavy, takže se jistě máme na co těšit. Doufejme, že zbytek řady bude stejně povedený jako úvodní díl. Pilot - 100% ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkně namíchaný koktejl "pravdoláskařského" House of Cards a klasického konspiračního thrilleru. Sutherlandovou životní rolí sice (nepřekvapivě) nadále zůstává nekompromisní Jack Bauer, ale i jako "mirkodušínovský" americký prezident je ohromně sympatický. Pro fandy 24 hodin každopádně naprostá povinnost! ;-) S01: 80 % ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kýfr se na stará kolena transformoval z podrážděného pitbula Jendy Bauera do páprdovitě naivního prasidenta Spojených sráčů amerických, ovšem ukrutně správňáckého, morálně neposqrněného, pyjonýrsky čestného a zásadového, který si libuje v pateticko patriotistických projevech a po nocích samou láskou k vlasti vášnivě prcá srolovanou hvězdopruhatou vlajku. No charakterizace xblití a jako vystřižená z nějaké kýčovité ufonské Emerichárny. Ovšem na straně druhé je tahle naivní konspirační bajka O poctivém chujopletovi, jenž pravdou a návistí sveřepě potře každou lež a nelásku ohrožující integritu nejzdegenerovanější demokracie světa, tak nějak vinně potěšující a svižně odsejpající, až jsem se těšil na každý další díl. A navíc je Mařenka Kvéčko snad jediná ťamanka, které bych dobrovolně zabrnkal na Géčko, aniž by musela přinést vlastní kytaru, platit nebo úpěnlivě škemrat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma seriál zaujal tou myšlienkou, že sa obyčajný úradník stane prezidentom a postupne mu to ide zjavne lepšie než akémukoľvek americkému prezidentovi za posledných 30 rokov. Ale v druhej polovici série sa začína všetko orientovať na dva faktory – prezidentská administratíva a zaujímavé i menej zaujímavé prekáračky v Kongrese, a potom je tu druhá linka – špionáž, konšpirácia proti prezidentovi, tajní agenti, čo by mi nevadilo, keby to nebolo riešené ako absolútne najpodstatnejšia vec z príbehu. Hlavne Maggie Q ako 50-kilová agentka tam bije dvojmetrových chlapov a je najmúdrejšia na zemeguli. Celkovo to potom vlastne už ku koncu série postráda napätie a čo mne chýbalo najviac, bola väčšia rodinná a osobná linka. Žiadna z postáv, vrátane prezidenta, takmer nemá osobný život, čo ukážu je úplne okrajové, bezvýznamné. Preto a aj kvôli stále zvyšujúcemu sa americkému patriotizmu po prvej sérii končím. Za všetko ma v 20. časti zaujala veta: „Poľsko ani Slovensko nemajú nukleárne bomby.“ No jasné, že nemáme. Keby sme aj mali, dávno by sme ich predali. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Ačkoli jsem House of Cards prozatím neviděl, tvrzení, že Designated Survivor je jeho "light" verze, k tomuto seriálu imo docela sedět bude. Ne že by nebyl Designated Survivor dostatečně propracovaný. Politika hraje hlavní slovo, ale celé se to nese na takovém tom typicky americkém zidealizovaném duchu. Prezident Tom Kirkman je oproti Jacku Bauerovi naprosto plochá postava, která se snaží za každou cenu konat dobro a "správně" se rozhodovat, a to až tak, že to často působí otravně. Akční složka je spíše okrajová, ale konspirační linka je poměrně odvážná a škoda, že ji v závěru tvůrci tak odflákli. Ona celkově druhá polovina série poněkud ztrácí prvotní drajv. Jenže je to pořád chytlavé, i navzdory námětu příjemně oddychové. Vemte 24ku, zredukujte akci, zbavte se kontroverze a nechte tam politiku, z Bauera udělejte patriotistického pionýra a dostanete Designated Survivor. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- To, co s tímhle seriálem tvůrci provedli, jsem upřímně vůbec nepobral. Proč sakra zahodili tak dobře rozjetou konspirační linku? Proč se absolutně vykašlali na jakoukoli návaznost a místo propracovaného politického thrilleru seriál položili na úroveň epizodické zkratkovité soap opery pro idioty, kde nic pořádně nedává smysl a zápletky se cucají z prstu? Proč šel writing tak razantně kvalitativně dolů, že ani herci často viditelně nevěří tomu, co říkají? Proč tam umírají hlavní postavy naprosto wtf způsoby a o dva díly později si na ně pomalu ani nikdo nevzpomene? Co kruciš tvůrce vedlo, aby udělali takovýhle krok? Veškeré ambice, věrohodnost a potenciál byly vědomě rozmetány a rozcupovány a pro seriál to v tuto chvíli znamená prakticky jistý a oprávněný konec. Že chtěli tvůrci mít polohumornou no-brain oddychovku, kde dobro vždy zvítězí, bych ještě pochopil, ale proč tak razantní proměna u žánrově úplně odlišně a celkově vcelku kvalitně rozjetého seriálu? Vždyť to nedává smysl maj gat a něco mi řiká, že se v zákulisí dělo něco hodně moc zlého, že tohle vůbec prošlo. Hodnocení série: 1/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Přišel Netflix a zachránil den. První série to sice není, ale konečně je writing zase na úrovni a i když nechybí vzletné amerikanské proslovy a tlačení na city, je to vlastně fajn nenáročný politický seriál. I přes sympatické postavy a zajímavá témata, která vesměs reflektují problémy dnešní doby, jsou jisté věci dost uspěchány a nedotaženy (konspirační linka). A i když mě třetí série oproti té předchozí tragédii fakt hodně bavila, úplně 100% pocit jsem z toho neměl. Hodně věcí však zachraňuje závěrečná Kirkmanova věta, která je údernou tečkou nejen za celým seriálem (zejména 2. sérií), ale funguje jako trefné shrnutí politiky obecně. Hodnocení série: 3/5 ()

Galerie (1 214)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie prebiehalo najmä v kanadskej metropole Toronto a meste Cambridge. (Real Tom Hardy)
  • Kiefer Sutherland tu hrá rolu tajomníka pre rozvoj bývania a miest. Vo filme Zrkadlá (2008) si zahral postavu menom Ben Carson. V roku 2016, keď vyšiel tento seriál, sa Ben Carson stal tajomníkom pre rozvoj bývania a miest. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama