Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

sharky 

všechny recenze uživatele

Když zapomenete, že někdy existoval nějaký Jules Verne, vypnete mozek a nepudete přemýšlet o všech stupiditách ve scénáři, tak se na to dá docela dobře koukat, je to rychlé a svižné, místy dokonce i vtipné. Ovšem, kdo viděl Rytíře ze Šanghaje budou mu zde připadat všechny chanovi soubojové kreace ubohé a nedotažené. Potěší cameo bratrů Wilsonových a Johna Cleese, nepotěší Arnold v trapné roli zženštělého prince a počítačová animace místo pěkných exotických záběrů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá dobrodružno akčná komédia s Jackie Chanom. Má zaujímavý príbeh o vedcovi, ktorý chce spolu so svojim komorníkom obísť svet za osemdesiat dní a tým sa presláviť, ale ľudia z Akadémie vied urobia všetko preto, aby mu v tom zabránili. A komorník Jackie Chan chce navyše vrátiť vzácnu šošku do svojej rodnej dediny. Spracovaný je dosť dobre, kvôli typu príbehu sa tu často menia prostredia, kedže sa tu vystrieda viacero krajín a všade sa odohrá niečo zaujímavé, takže nudiť sa tu rozhodne nedá. Akcie tu nie je málo a je aj celkom slušná. Ako to už býva, tak Chanovej Hong Kongskej tvorbe sa to nevyrovná, ale aj tu sa nájde viacero zaujímavých prvkov a situácií. Najviac sa mi páči akcia v Číne, ktorá je tým najlepším, čo Jackie Chan predviedol zo všetkých svojich amerických filmov, ale zaujímavá je aj cesta s balónom. Humoru je pomerne dosť a nie je zlý, ale ani moc vtipný. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný. Je tu príjemné hlavné trio, ktoré nemá problém si získať sympatie diváka, ale aj množstvo menších úloh, ktoré potešia ako Arnold Schwarzenegger, Sammo Hung, Maggie Q a mnohí íní. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, film je dobre natočený, pôsobí veľkolepo, má veľmi dobrú výpravu a zaujímavé efekty. Od tohto filmu som pôvodne čakal len to najhoršie, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme to nie je žiadny veľký hit, ale má svižný dej, dobrú výpravu, slušnú akciu a veľmi dobré herecké obsadenie. A v lepšom americkom filme sa už Jackie Chan pravdepodobne neobjaví. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jo přesně na tomhle filmu jsem byl kdysi dávno v kině. Bohužel je to skoro to jediné, co si z filmu pamatuji. Příliš mě tehdy nebavil, neboť je zbytečně příliš dlouhý. Odpad to rozhodně není. Pár světlých momentů se zde najít dá. Bohužel jsou světlé natolik, že je mnoho hodnotitelů nevidí. Srovnávat s knihou nemohu, neboť jsem ji do této chvíle nečetl, a proto zde přikápnu alespoň 2*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zopár filmov s Jackie Chanom som už videl. Nie je to žiaden umelec, ale tiež mi ani nie je vyslovene protivný. Takže som zhruba tušil do čoho idem. Žiadne veľké očakávania. Volná variácia na román Julesa Verneho "Cesta okolo svete za 80 dní" patrí ku jeho priemerným snímkom. Prekvapila ma však účasť Arnolda Schwarzeneggera a tiež Kathy Bates na tomto projekte. ** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když Phileas (Steve Coogan) drží těsně před zřícením sochu Hapiho, je možné všimnout si, že je přesně v místě zlomu naříznuta. (Mr.Hudson)
  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)
  • Je to poslední film, ve kterém účinkoval Arnold Schwarzenegger (princ Hapi) předtím, než se stal guvernérem Kalifornie. (imro)

Reklama

Reklama