R2-D2: Beneath the Dome (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní / Komedie

USA, 2001, 20 min

Spencer Susser

R2-D2 je tá popolnica-robot na koliečkach, čo stále pípa v Star Wars. Všetci herci aj režiséri, tu s neho celkom vtipne robia mega-star strieborného plátna. Cappola si ho vedel predstaviť v Krstnom otcovi, Spielberg rozmýšľal o obsadení ho do Indiana Jonesa. Jeho život sa podobá rebelujúcej rockovej hviezde, kde si robí srandu zo škóta McGregora, pije, berie Prozac a pri jeho bazéne sú väčšinou 4 sexi holky. Pekné vykreslenie príbehu, kde sa zložil po dokončení prvej trilógie (riadne dobré naaranžovanie jeho nedokonalej samovraždy :)a povstal z popola (šrotu) v ďalšej trilógií. Riadna plechová pípajúca haluz.(10.12.2008)

Zábavný dokument o jednom z najväčších nehumanoidných hercov filmového sveta. Neverili by ste, čo o ňom dokážu prezradiť jeho ľudskí kolegovia.(21.4.2004)

R2-D2 je bezpochyb ten nejlepší robot v celé daleké galaxii!!(27.1.2009)

No dobře, fiktivní dokument o R2-D2. I když jako nápad to zní dobře, provedení mírně pokulhává. Tvůrci dělají zásadní chybu když předstírají že R2-D2 není robot, že má problémy s otcem, má problémy s alkoholem ... že čeká se svou přítelkyní děti. Nějak mě tohle dílko příliš nenadchlo, asi jsem čekal o něco promyšlenější, "uvěřitelnější" zábavu.(19.11.2010)