Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnes už poměrně známý horor o vraždící panence, který se probojoval mezi takové legendy jako "Noční můra v Elm Street" nebo "Halloween". V tomto případě se však nejedná o nijak vážnou hororovou podívanou ale spíše o celkem zábavný a nápadem originální filmeček, který sice není moc napínavý nebo dokonce hororový ale uteče dost rychle a po celou svojí stopáž zabaví. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S asi desetiletým odstupem jsem se trochu obával, zda to bude stejně silný zážitek jako kdysi. Ale Chucky prostě nezklamal. Jen jsem začal mnohem více přemýšlet, čím to je, že osmdesátkový filmy ve většině případů prostě fungují o po mnoha letech, což se o některých hororech např. z devadesátých let, říct nedá? Prostě parádně namíchaný hororový koktejl s povedenou děsivou panenkou, překvapivě ne protivným a nepříjemným malým klukem (hrál to parádně) a dobře budovaným napětím. U tohohle filmu se můžete obávat jen jednoho - že nějakého blba napadne udělat remake. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Detská hra stála vždy v tieni slávnejších hororových sérií osemdesiatych rokov, ako Halloween, Piatok trinásteho, alebo Nočná mora v Elm street, ale keď sa na to pozriem z dnešného pohľadu, príde mi vlastne zo všetkých asi najzábavnejšia, séria celkovo najvyrovnanejšia a vlastne aj najnadčasovejšia, keďže zatiaľ čo väčšina dielov zo spomínaných sérií ma už v dnešnej dobe zase tak moc nebaví, ale pri Detskej hre sa bavím stále rovnako. Môže za to aj fakt, že celý tento nápad s prevtelením do detskej bábiky dokáže fungovať nielen v hororovom, ale vlastne aj komediálnejšom prevedení, čo ale platí hlavne o tých neskorších dieloch, ale už tu je to slušná zábava, aj keď predsa len ešte v temnejšom prevedení. Dejovo je to samozrejme presne v očakávanom štýle, tu nemá moc čo prekvapiť, ale od filmu tohto typu ani viac nemôžem chcieť. Pôsobenie bábiky v domácnosti s novou rodinou a samozrejme hlavne jej samotným majiteľom je zaujímavé, rovnako jej cesta za pomstou a kriminálna línia, všetko je to svižné, zábavné a s dostatkom zaujímavých scén, takže si tu nemám na čo sťažovať. Film celkom funguje aj po hororovej stránke, aj napriek tomu, že bábika si zase moc rešpektu získať nedokáže si film udržuje solídnu atmosféru, pár scén je aj celkom napínavých, hlavne nájdenie batérií a nechýbajú ani drsnejšie momenty ako rozlámanie muža pomocou woodoo bábky. Ale aj tak tu najviac baví samotný Chucky, ktorý má výborné reči a technicky je prvotriedne zvládnutý, všetky tie jeho grimasy a pohyby vyzerajú skvelo. S obsadením nemám problém, chlapec je obsadený veľmi dobre, len sa občas správa dosť hlúpo, sadla mi jeho matka a nesklame ani detektív. K tomu Brad Dourif ako samotný vrah, ktorý sa ale v ľudskej podobe objaví len v úvode a mimo nich sa už vlastne jedná len o epizódne postavy. A režijne je to výborná práca. Takže Detská hra je klasika, ktorá ani po rokoch nestratila nič zo svojej zábavnosti, ako vlastne aj ostatné diely. 77% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. To, co platí dnes, mělo platit i před lety. Takže to, že si Andy vydupe panenku Chucky, ač na ni jeho matka nemá, je špatně. Nejnovější hit hračkářského průmyslu sice mluví, ale taky má zlověstný výraz a rozumí si s čepelí nože. Zločinec Charles Lee Ray se totiž před svou smrtí ukrývá ve velkém hračkářství a než naposledy vydechne, přenese svou duši právě do nejbližší panenky. Dobře víme, kam to celé směřuje, a s ohledem na množství pokračování tušíme, že první díl vydělal nemalé peníze. Motiv vraždící panenky, která má naopak přinášet radost, tehdy prostě dokonale fungoval a i moje generace se nechala děsit a napínat solidní prací maskérů, trikařů i kameramana Billa Butlera, který stojí za nemalým kusem úspěchu Spielbergových Čelistí (a snímal i Rockyho). Třicet let poté ovšem nelze přehlédnout velké množství přešlapů a logických lapsů, kdy prostě tvůrci přišli s první pytlovinou, která je napadla, ač úplně nenavazovala na předešlé dění. Přesto to i dnes docela slušně funguje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Tak už mi veríš?" - "Áno. Ale kto to uverí mne?" Detská hra je pre mnohých divákov rovnaká nostalgická záležitosť, ako LEVIATHAN, ALIGÁTOR, PIRAŇA, VOSKOVÉ MÚZEUM a tony ďalších vecí z 80. rokov. Vďaka démonickému zlosynovi (s Dourifovou tvárou a následne Dourifovým hlasom), temnej atmosfére, premysleným vraždám (kladivko, woodoo), zaujímavému hereckému obsadeniu (schopný 7-ročný Alex Vincent to i bez mamy, policajta a priľahlých obetí sebavedomo ťahá naprieč celým filmom) a skvelým scénam (cupitanie okolo auta, baterky) to však zvláda i bez nostalgie. Oceňujem tiež v tej dobe módnu pochmúrnu atmosféru veľkomesta, v ktorom ste snáď ešte v menšom bezpečí, než na americkom hixploitation vidieku (Maniac Cop, Cobra atď.). ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Pár rekvizit bylo prodáno v r. 2009 do zastavárny v Las Vegas v pořadu Mistři Zastavárny (od r. 2009), a to samotným asistentem produkce filmu, Victorem Bazazem. (Valenta28)
  • Jako obchod s hračkami pro natáčení posloužila již zavřená čínská restaurace v Chicagu. (HellFire)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama