Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor je spíše blbost, ale z jeho samotné zápletky mrazí. Však lhal bych, kdybych popíral, že jsem si jako malý nepředstavoval, že se v mých mončičácích pod umělohmotným zevnějškem neskrývá jakási duše. Ale nebýt tohoto filmu, nikdy by mě nenapadlo, že by mohly být zlé. Viděl jsem ho prvně taky jako hodně malý a pokládal jsem ho tehdy jako neskutečnou krávovinu. A věřte, že když se pětiletý capart směje stupiditě filmu, už to něco znamená. Ale když jsem sledoval snímek nyní, docela se mi líbil, až tedy na finále, to se opravdu nepovedlo. První výhružný ukazovák ale přišel již na začátku filmu při první vraždě, která byla natočena vyloženě uboze. Skoro si myslím, že čím méně se Chucky hýbal, tím lépe pro film. Když se člověk díval na ten tajemný úsměv a nezkaženou tvářičku panenky a netrpělivě čekal, zda řekne něco mimo své oficiální 3 věty, napětí by se dalo krájet. Když ale sledujeme onu slavnou závěrečnou scénu, kdy se Chucky jen tak něčím nenechá rozházet, je film spíše k smíchu a to je možná škoda, protože komedie tu sice je napsaná jako jeden z žánrů, pochybuji ale, že by byla úmyslem. Edit: ha, a žánr komedie po letech zmizel, čímž mi dal za pravdu :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k vazbě série o Chuckym s reálnou kauzou vraždy Jamese Bulgera, jsem velice opatrně sáhla po filmech až v momentě, kdy jsem se přesvědčila, že poslední dva díly jsou jen lehce ujetá hororová zábava. Bohužel první tři díly jsou na tom trochu jinak. Na konci 80. let si Dětská hra vydobyla zvláštní postavení svou originalitou a poměrně chytrým řešením celého nápadu, ale chybou bylo, že se tak záhy film dostal i k těm nejmenším - nejnaivnějším divákům. Drama graduje velice systematicky, duo matka a syn je obsazené slušnými herci - Catherine Hicks se napříště zapsala natolik výrazně, že starostlivou matku si zahrála také například hned v jedenácti sériích seriálu Sedmé nebe. Bohužel pro Alexe Vincenta se účast na první a druhé Dětské hře stala vrcholem a další herecké zkušenosti mu nepřinesli inspiraci k herecké kariéře i v dospělosti. Duo policistů je na tom samozřejmě hůře, jejich kreace hraničí s představením ochotníků. Kdo je na tom ale až skvěle, je samozřejmě tým ovládající Chuckyho a Brad Dourif, bez něhož by série neměla svůj styl. Suma sumárum jde tedy o ve své době invenční horor, který šikovně převrátil téma ze světa dětské imaginace v její pravý opak. Veskrze negativní dopad, který inspiroval skutečné vrahy Roberta Thompsona a Jona Venablesa, bych pak přičítala nevhodně řešenému marketingu a laxní výchově nezodpovědných rodičů. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina mainstreamových 80s hororů, ani tenhle není s odstupem sebemíň strašidelný, nicméně zaujme jeho překvapivě funkční high concept a důmyslná filmařina. Potenciál hračky je sice nevytěžen na úplné maximum (brzy přestane být skoro jedno, že jde o hračku a nahradit by ji mohl normální zločinec), ale to mi nakonec ani moc nevadilo. 75 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa už mám niečoho v hororoch báť, tak určite motívu s bábikami - to ma dokáže vystrašiť asi najviac. V tomto prípade však boli moje obavy zbytočné, žiaden strach nehrozil, dokonca bol miestami ten Chucky celkom sympoš. Na druhú stranu je tu však vydarený čierny humor a pár hlášok, ktoré pobavili. Dokonca ani príbeh samotný nebol najhorší, takže som bol veľmi spokojný. Môžem len odporučiť, hlavne tým, ktorí s horormi ešte len začínajú. 75/100 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Málokdy uznávám kultovnost něčeho, ale Chucky je jedna z výjimek. Na začátku devadesátek jsme to hltali celá třída na konci školního roku, když už bylo vysvědčení napsané a bylo třeba nějak zaplnit čas. Takže třída dvanáctiletých děcek sedí před televizí s videem a kouká na horor s voodoo rituály a vraždící panenkou, to vše spolu s učitelkou, která koukala s námi. Dneska by z toho výchovní poradci dostali psotník, ale tenkrát to byl nejlepší zážitek ze školy. Tohle musíte zažít sami, abyste pochopili, proč navzdory všem objektivním výhradám vůči filmu nemůžu dát nižší hodnocení. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Catherine Hicks (Karen) a Kevin Yagher (tvůrce Chuckyho) se poprvé potkali při natáčení filmu a o rok později se vzali. (HellFire)
  • Chuckyho celé jméno zní Charles Lee Ray. Je odvozeno od jmen známých sériových vrahů Charlese Mansona, Lee Harveyho Oswalda a Jamese Earla Raye. (Chatterer)
  • Během premiéry filmu se u sídla společnosti MGM shromáždil dav protestantů, kteří požadovali zákaz filmu s odůvodněním, že film podněcuje násilí u dětí. (HellFire)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama