Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (319)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

ČSFD projekce, Cinestar Anděl: Takhle se má dělat pokračování! Chytré, chytlavé, zábavné. První hodinka a půl mě bavila, skvělé Easter Eggy jak na Disney postavičky, herní svět, tak i na internet samotný (spam, programy z internetu, vyhledávač,...). Poté následuje slabší pasáž (cca půl hodinky do konce), která rozhodla, že po třech letech stále marně čekám na 5* animák. Je to pasáž, kdy se přejde na "rodinnou notu" a přidá se poučení pro děti (částečně o tom, jak to chodí na internetu, částečně o přátelství), což je samozřejmě skvělé pro ně, ale já sem na to už moc starej a tahle pasáž filmu mi dala slušnou facku a lehce mě zprudila. Závěr už se pak celkem dost natahuje, nicméně potitulkové scény jsou super! Byl jsem na pokračování Raubíře hodně natěšený, dokonce i trailer jsem zhlédl, proto jsem měl obavy, že jsem opět přehypovaný a budu zklamaný. Zklamání se však nekonalo. Film jsem si užil, několikrát jsem se i od srdce zasmál a chyběl jen kousek, abych sáhl po plném počtu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak už psali nějací kolegové přede mnou - kouzlo je pryč. Ač jsem příliš pozdní ročník na to, abych hrával arkády, přeci jen i pro mne měl první díl nostalgickou atmosféru. Jo, scény s disneyovskými princeznami jsou super a jisté aspekty interpretace fungování internetu také, ale příběh je tuctový a nudný až hanba a celé je to takové příliš době-poplatné. Plus musím přičíst (nebo odečíst), ač za to originál nemůže, překvapivě špatný dabing... 60% ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl jen říct, že je škoda, že pokračování přišlo po dlouhých 6 letech a přiznám se, že jsem si z jedničky pamatoval jen holou kostru. Samotný příběh je o malinko slabší (čti natahovanější), jenže extrémní množství popkulturních narážek a geniálních nápadů (Spam, Disney, dark web, vyhledávač...), které prostě nesmírně baví. Srovnání s Ready Player One je namístě, dalo by se říct, že jde o verzi pro mladší publikum. Což ale zase asi není tak úplně pravda, protože dost toho menší děti prostě nemusí pochopit. Ralf tak balancuje mezi generacemi diváků a přicházejí tak i slabší místa, která jednomu či druhému publiku nesednou. I přes to jde o výbornej vtipnej animák plnej originality, barev a svěžích nápadů. Navíc po fantastické mezititulkové scéně jsem neměl daleko narvat plnou palbu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, jak to tak v klasických sequelech bývá, nicméně jakmile se Ralf dostane na ty internety, hned se začnou dít věci. Příběh víceméně jednoduchý, průhledný, nějaké to poctivé poselství tam musí být také, takže budeme všichni přátelé. Ale dospělí se převážně musí zaměřit na ty tuny eastereggů (Darkweb) okolo, pak si to užijí ještě více. A nejzábavnější scéna celého filmu? Asi ta na konci po titulcích :-) Aneb jak si Disney udělá srandu ze všech těch filmů, které mají jenom trailerové scény a do filmu je nedají. Jo a taky do bylo dost dlouhý. Zkrátil bych dobrých 15 zbytečných minut. 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dosledovala jsem to jen z povinnosti. Příběh postrádá lehkost a vtip, snad jen ty Disney princezny a zhmotněný svět internetu vyvolaly mírné pousmání. Spíš snímek považuji za edukativní - zobrazuje marnost a nesmyslnost honění se za "like". SHRNUTÍ: Ať už vystavíš na youtube cokoli, stejně tě za chvíli někdo převálcuje. Většinou koťátko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Film mimo iné obsahuje aj priamu narážku na sci-fi TRON (1982), konkrétne na typické preteky z tohto filmu. (ČSFD)
  • Jako jistou poctu tvůrcům legendárních filmů lze vnímat skutečnost, že některé scény ve filmu nápadně připomínají scény z těchto kultovních filmů, např. když se Ralf šplhá na střechu mrakodrapů – tato scéna jakoby z oka vypadla obdobné scéně z filmu King Kong (1933). Či měsíc s raketou v oku odkazuje na film Cesta na Měsíc (1902) velikána němého filmu Georges Mélièse. Podobných odkazů lze ve filmu najít více. (Posheidon)
  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama