Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Béčková záležitost plná tak neuvěřitelně trapného zpracování (především pokud se jedná o "draky") a celkový guláš skládající se z množství různých příběhů, které spolu mají sem tam něco společného. Kdy jsem se ale musel smát, byly "souboje" ve kterých Patrick Swayze připomínal obtloustlejší verzi cvičitele aerobiku. Kde jsou jeho "duchařské" doby? 30% ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si presne tento spektákel chcel dokázať, ale dosť dobre ma pobavil. Už pomaly svojím názvom, pretože ten drak tam zohráva akoby vedľajšiu úlohu a skôr vidno jeho potomka zabalzamovaného vo vajci, než jeho mater. A keď už sa objaví neviete či sa máte rehotať, či sa cítiť trápne z pocitu, že to niekto myslí vážne. Tvorcovia to však tak neberú a preto ten drak vyzerá akoby ho upravovali v Photoshope :). Obsadenie ujde až na Patricka Swayzeho, ktorý sa do fantasy absolútne nehodí. James Purefoy je správny klaďák a Piper Perabo je tiež celkom sympatická. Čo ma však prinútilo dať Jurajovi 3* bol vtip a to, že i keď si tvorcovia zjavne uvedomovali, že ich dielo nebude bohvieaké, nebrali sa vážne a určite sa pri natáčaní riadne nasmiali. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel silně nízkorozpočtová fantasy pohádka, kde se z pokusů o zevtipnění děje stávaj dost trapný situace a celkově celej příběh stojí za dost velký hovno. Nicméně tady Patrick Swayze prožívá zmrtvýchvstání a zase nemůžu říct, že bych se nudil, jen prostě nejde nevidět, že je to strašná kravina, ale koho to sere, když je tam rozkošná Piper Perabo a pobaví to ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný/Akční/Fantasy/Romantický... Proč to mlžení, proč nepoužít to jediné odpovídající slovo: pohádka? Pohádka s nečekaně slušným obsazením a očekávaně průhledným scénářem. Není to však jen předvídatelnost, co "Jiřímu a Drakovi" podráží ne úplně chromé nohy: počítačoví draci jsou docela průser, ale u TV produkce se to přežije. Ovšem film se tolik snaží zalíbit dětským spectatorům, až to dospěláka lačnícího po temné fantasy krká. Hned na začátku je divák uvítán kinder vypravěčem, co zasáhne i do děje (samozřejmě pouze v rámci vnucování se publiku 12-, chlapeček je totiž postava těžce nadbytečná). Ještě před úvodními titulky se máme plácat do stehen mnichovi, prchajícímu před pronásledovateli na skateboardu. Hlavní hrdinové při soubojích "vtipně" hláškují, nepřátele likvidují kůůl efektně a prakticky bez krve, princezna pár chvaty zažene na útěk trojici vzrostlých neandrtálců... Nebudu to rozmazávat, prostě jsem moc stará, aby mě křečovitá snaha o humor přiměla k smíchu, namísto otráveného vzdychání nad infantilní nejapností. Jinak dobrý, měla jsem to vidět před 20-ti lety a možná bych zažila svůj první orgasmus. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama