foto

James Purefoy

  • nar. 3.6.1964 (53 let)
    Taunton, Somerset, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James Purefoy se narodil 3. června 1964 v Tautonu, Somersetu v Anglii. Byl na internátní škole Sherborne School. Odešel již v prvním ročníku, ale později se vrátil a navštěvoval noční školu. Vystudoval britskou dramatickou školu Central School of Speech and Drama. Jeden čas se také musel živit prodejem novin kvůli jeho špatné finanční situaci. Jamesovi a herečce Holly Aird se roku 1997 narodil syn Joseph. S Holly se však v roce 2002 rozešel a údajně měl poměr s další herečkou Gwyneth Paltrow.

Purefoy již brzy začal dostávat profesinální role. Jednou z nich je například Romeo v divadelní hře Romeo a Julie. Snad jeho první filmovou rolí byl James McCarthy v tv filmu ZÁHADA BOSCOMBSKÉHO ÚDOLÍ. ozději začal dostávat i významnější role. Například ve filmech SHARPEŮV MEČ, THE TENANT OF WILDFELL HALL nebo THE PRINCE AND THE PAUPER.

Mezi další jeho významnou roli určitě patří princ Edward ve filmu PŘÍBĚH RYTÍŘE, kde si zahrál po boku Heathe Ledgera. Objevil se i ve filmu MOŽNÁ MILÁČKU v roli Carla Phippse nebo Marka Antonyho v úspěšném tv seriálu ŘÍM.

Leona "baxiii" Braxatorisová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Altered Carbon
Churchill
Mezihra v Praze
Thelomeris
2016 Rovnost
2015 Heaven and Earth
High Rise
Hybná síla
2014 Wicked Blood
2012 John Carter: Mezi dvěma světy
Resident Evil: Odveta
V kruhu koruny: Richard II. (TV film)
2011 Ironclad
2009 Solomon Kane
2008 Lena: The Bride of Ice
Obchod se smrtí (TV film)
2007 Frankenstein (TV film)
Manchild (TV film)
2006 Beau Brummell – okouzlující muž (TV film)
Černovous (TV film)
Goose on the Loose
2005 V jako Vendeta
2004 Jarmark marnosti
Legenda o Jiřím a drakovi
Posedlá
2003 Casterbridgeský starosta (TV film)
Photo Finish
2002 Resident Evil
2001 Domani
Příběh rytíře
2000 Don Quijote (TV film)
Možná, miláčku
Wedding Tackle, The
1999 Drsný holky
Lighthouse
Mansfieldské sídlo
1998 Blink (TV film)
Ložnice a kuloáry
1997 Bright Hair (TV film)
Jak si usteleš... (TV film)
Jilting Joe
1995 Červencová slavnost
Sharpův meč (TV film)
1993 One Night Stand
1992 Angels
Bye Bye Baby (TV film)
Cloning of Joanna May, The (TV film)
1991 Záhada Boscombského údolí (TV film)

TV seriály

2017 Hap & Leonard (TV seriál)
No Mo' Mojo (S02E06)
Pie a la Mojo (S02E05)
Bad Mojo (S02E04)
další epizody (6)
2016 Hap & Leonard (TV seriál)
Eskimos (S01E06)
War (S01E05)
Trudy (S01E04)
další epizody (6)
Kořeny (TV seriál)
2015 Stoupenci zla (TV seriál)
Prostá výměna (S03E13)
Na hraně (S03E12)
Démoni (S03E11)
další epizody (9)
2014 Stoupenci zla (TV seriál)
Odpusť (S02E15)
Ticho (S02E14)
Sklizeň (S02E13)
další epizody (15)
2013 Stoupenci zla (TV seriál)
Závěrečná kapitola (S01E15)
Konec je blízko (S01E14)
Havenport (S01E13)
další epizody (15)
2011 Camelot (TV seriál)
Lady of the Lake (E04)
The Sword and the Crown (E02)
Homecoming (E01)
Epizody (TV seriál)
Injustice (TV seriál)
Pomsta (TV seriál)
2009 Diamanty (TV seriál)
The Philanthropist (TV seriál)
2007 Řím (TV seriál)
Pokud jde o tvého otce... (S02E10)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
další epizody (10)
2005 Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Kořist (S01E11)
Slavnost (S01E10)
další epizody (12)
2000 Metropolis (TV seriál)
1997 A Dance to the Music of Time (TV seriál)
1996 The Prince and the Pauper (TV seriál)
The Tenant of Wildfell Hall (TV seriál)
Tide of Life, The (TV seriál)
1995 Tears Before Bedtime (TV seriál)
1993 Calling the Shots (TV seriál)
1992 Crime Story (TV seriál)
Rides (TV seriál)

Dokumentární

2007 British Film Forever (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 David Guetta - Dangerous (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace