Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

tom88 

všechny recenze uživatele

Slabšia rozprávka pre deti a mladistvých, neoslní ničím, vôbec neprekvapí. Jediné čo poteší je herecké obsadenie. Mal som radosť iba z Duncana a Vlala Kilmera, ktorý sa však objavil len na pár sekúnd. Patrick Schwayze ma nepotešil, myslím, že mu úloha veľmi nepasovala. Čakal som, že aspoň drak bude lepšie spracovaný, ale chyba, aj v Dračej búrke boli draci na lepšej úrovni. Dej je pomerne dosť slabý a nezaujímavý. Je to len taká rozprávka určená pre TV. Je to presne medzi 2 a 3*, ale vďaka Duncanovi sa prikláňam k 3. 50% ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Béčková záležitost plná tak neuvěřitelně trapného zpracování (především pokud se jedná o "draky") a celkový guláš skládající se z množství různých příběhů, které spolu mají sem tam něco společného. Kdy jsem se ale musel smát, byly "souboje" ve kterých Patrick Swayze připomínal obtloustlejší verzi cvičitele aerobiku. Kde jsou jeho "duchařské" doby? 30% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočotvý pokus o parodii na filmy o legendách staré Anglie a na to, jak to třeba možná bylo úplně naopak s legendou o svatém Jiřím (protože on byl po smrti kanonizován, ačkoliv se tedy dodnes neví, jestli fakt žil). Ne všechny vtípky jsou vyvedené, ačkoliv chlap v pozadí opravující doškovou střechu, který pokaždé spadl, mne dostával zaručeně, ale prostředí je natočené hodně dobře - včetně knajpy - a herci si na nic nehrají a hrají tak, že sice pořád hrají, ale na druhou stranu je vidět, jak je natáčení baví. Ostatně, jackiechanovské záběry nepovedených scén pod závěrečnými titulky o tom také dost vypovídají. Překvapilo mě, že tu hraje Patrick Swayze, a ne špatně - přičemž ta nerozhodnost, jestli je Jiří potom spojenec, nebo nepřítel, je u pár scén fajnově natočená - a dokonce tu má jednu větší scénu souboje s Maurem Val Kilmer, který skutečně není v titulcích, netuším proč. Ale celkově je to film, který si na nic nehraje, pobaví, je pozitivní, a vlastně si ho rád pustím znovu. ()

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

Pokud by mne potkalo pouze první shlédnutí tohoto, ehm, počinu, asi by byla ještě jedna hvězda navíc. Film má nějaký ten děj, přestože je třeba ho brát s nadhledem, vypnout před začátkem půlku mozku a v neposlední řadě vůbec, ale vůbec nic neočekávat, aby se člověk ušetřil zklamání. Snímek působí samozřejmě dosti naivně a dětsky, také to nejspíš mělo být určeno hlavně dětskému anebo, jak je uvedeno výše opravdu nenáročnému publiku ;) ...Abych to shrnul, byla to nudná nuda, a od druhého (nuceného) sledování, utrpení, končící až se závěčnými titulky. Ale, snaha byla a ta se cení, proto Legenda nekončí na dně mého filmového koše :) ...PS: Pokud na to ještě někdy uvidím někde upoutávku, klepne mě už na mou duši pepka! :-D ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)

Reklama

Reklama