Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubní lékař s prominentní klientelou Wesley Corman se od tchána dozví, že jeho žena Lydia se s ním chce dát rozvést. Poslední Wesleyho možností, jak zůstat v zámožné rodině, je vražda Lydiina milence. Tím je herec Adam Evans, shodou okolností Wesleyho pacient. Wesley mu při opravě zubní korunky naplní implantát smrtelnou dávkou Lydiiných prášků na nemocné srdce, přičemž zařídí, aby se jed uvolnil s časovým odstupem. Adam tak zemře večer toho dne v Lydiině náruči, domněle na infarkt. Wesley navíc nastraží několik stop, podle kterých je pachatelkou vraždy Lydia. Jediným člověkem, který si dá dohromady správné souvislosti, je vyšetřující detektiv poručík Columbo. Tomu ovšem chybí to nejdůležitější – důkaz… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% malinko slabších. Vražda jako taková je vymyšlená velice dobře, ale okolo je spousta děravých míst, pochybností a indicií, které pro Columba nejsou žádný problém a pátrání je v podstatě snadné. Nicméně, pátrání je správně otravné, jak máme u Columba rádi. Takže jednoduchý případ, ale se skvělým vyšetřováním. A je tady jedna super vtipná scéna - Columbo a automat na nápoje. :-) To se zase povedlo. Takže takový mírně nadprůměrný díl. Howgh! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní díl. Stylový a prohnaný padouch, kterému jde o vše, a tak pocítí potřebu někoho zabít. A povede se mu to téměř na sto procent. Těch několik posledních desetin procenta ale vyplní poručík Columbo jedinou kapkou bělidla. Opravdu jeden z nejlepších dílů! Čeho je fakt škoda, to je český dabing. Petr Haničinec je dobrý herec, ale k postavě Columba se nehodí, jak jsem již někde konstatoval. Nejvíc udivující ovšem je to, že v tomto dílu dabuje Dalimil Klapka, pro kterého je postava Columba jak udělaná, úplně jinou postavu! Tomu fakt nerozumím. Jinak ale samozřejmě super. A ten exkluzivní konec, pecka! :-) 5 hvězdiček - 100%. Věru, skvělý Columbo - „To je on, ten v tom baloňáku. Je mnohem chytřejší, než vypadá...“ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata epizóda z deviatej série amerického detektívneho televízneho seriálu "Columbo" sa volá "Smrtiaca korunka" (Uneasy Lies the Crown). Inšpektor Columbo z oddelenia vrážd losangeleskej polície odhalí a usvädčí zákerného vraha, ktorý chcel svoj podlý zločin zvaliť na svoju manželku. Zabije jej milenca a snaží sa všetko narafičiť tak, aby veškeré podozrenie padlo na ňu. Jeho plány mu však skazí poručík Columbo, ktorý sebavedomého páchateľa ukolíše predstieranou naivitou a popri tom ho lapí do umne zosnovanej pasce. Columbo znova zabodoval, tak ako mnoho krát pred tým. Je to môj najobľúbenejší seriálový inšpektor. **** ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

Představitel Wesleyho Cormana James.. ne! Nyní ne! Možná, ehmm, určitě bude dobré si úvodem říci, kdož je oním Wesleym Cormanem, než-li se zaměříme tam, kam se zaměříme. Tedy: vyvoláme-li Wesleyho Cormana, vyvoláme zubaře, bezostyšného prostopášníka, duší hazardéra, přivandrovalce a, což je pro děj nejdůležitější, druhého manžele Lydie Cormanové, rozené Sharwinové, na níž padne hlavní podezření poté, kdy nás náhle opustí všemi milovaný herec Adam Evans ( = jelikož zahradník a vyšinutá milenka (či někdo, kdo jako vyšinutá milenka vypadá, potažmo jako vyšinutá modelka vypadat má) jsou vždy vinní), jež však... totiž Lydie, ta se nám nesmí ztratit ze zřetele... jež však jako pachatelka Columbovi, těžce nedbalému, avšak těžce geniálnímu detektivu oddělení vražd "města andělů", neštimuje, pročež zaměří svou pozornost právě k Wesleymu a jeho představiteli... a jsme doma! ... Jamesi Readovi... Představitel Wesleyho Cormana James Read mně svým tělesným vzezřením připomněl Kylea MacLachlana, splývají mně, totiž vidím-li na obrazovce Jamese, mám dojem, že pozoruji Kylea, ne vždy, vlastně se mně to stále jedinkrát, zde, ale i tak je to zvláštní, bylo to intenzivní, zároveň jsem se tomu později podivoval. Proleťte si galerie obou zmíněných a doznáte, že si nejsou moc podobní. Vlastně vůbec! Podobností čistě náhodnou bude i to, že oba ztvárnili zubaře, James zde, Kyle, můj oblíbený Kyle, propůjčil tvář Orsonu Hodgeovi - charakter tomuto seriálu vlastní. Napsal bych to do zajímavosti, totiž to o těch "zubařích-dvojčatech", avšak tuším, že bych nebyl brán vážně. Nevadí, bude o komentář víc! ___ Columbo: Smrtící korunka - Geniálně provedená vražda, mistrovský plán, být ale proti Wesleymu já, také by šel bručet. Každopádně ze zubaře/zubařů si tedy nepřítele neudělám, co víc, udobřím si je - tedy omluvte mne, násilně ukončuji psání, musím si jít vyčistit zuby! 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek aby sa bál zubára nielen pre vŕtanie, ale aj pre nebezpečnú korunku. Prevedenie vraždy je mimoriadne komplikované, v podstate celkom nereálne, ale musi to tak byť, aby mal Columbo, čo riešiť. A rieši to dobre, len priliš dlho. Odhalenie na konci s fingovaným chemickým pokusom je v úplne klasickom columbovskom štýle. –––– To je on, v tom baloňáku. Je mnohem chytřejši, než vypadá. ()

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Columbo prvýkrát stretne s vrahom, povie mu, že ho bolí zub na ľavej strane. Neskôr, keď je Columbo u zubára, ten mu robí zub na pravej strane. (pedrito28)
  • Steven Bochco původně psal tento scénář v roce 1973 pro třetí sérii, ale nebyl zrealizován, protože Peter Falk měl pocit, že darebák není dostatečně zajímavý. (Epistemolog)

Reklama

Reklama