Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (4)

Riverdale (2017) 

Tak za prvé, veškeré zmínky, nebo připodobňování k Twin Peaks jsou dost mimo. Opravdu to Twin Peaks ani trochu nepřipomíná! Riverdale je v první sérií klasické teen drama, postavy jsou sice někdy šíleně přepálené (Cheryl), a jsou tu klasické klišé amerického školního prostředí, ale hlavní linka docela jede... No, od druhé série to jde postupně do háje, postavy mění své charaktery o 360° několikrát během série, a postupně se z nich stávají neomylní Supermani. Vrcholem je pak třetí série, která je už kompletně vytržená z reality, a dělá z Riverdale nějaký Gotham či co, kde vládle samozvaný král Hiram Lodge... Po třetí sérii tak s největší pravděpodobnosti se seriálem definitivně končím. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Ok, přiznávám, nechal jsem se nalákat na komenty ve stylu "Twin Peaks nové doby...". Tak Twin Peaks to neni no, s tím to má společné jen tu vraždu mladého člověka a hodně vzdáleně to řešení vztahových problémů. Každopádně v této formě je to zatím klasické teen "drama" o životě mladých lidí, některých šíleně nesnesitelný (Psycho Cheryll), některých šíleně šablonovitých (fotbalový tým, zpěvačky...) a sem tam i sympatických (Naštěstí většina hlavního osazenstva). ()

Season 2 (2017) (S02) 

Tam, kde se řeší Černá kukla, a případy okolo ní, tak je to stále v pohodě, jinak ale nastává docela znatelný úbytek kvality, kdy se šíleně mění charaktery postav (Archie), některé se stávají neskutečně nesnesitelné (Veronica), některé jsou nesnesitelné stále (Cheryll + komplet její psycho rodinka). Přesun ke "Kmotrovskému" dramatu tomu moc neprospěl, ale naštěstí se ke konci většina postav snad definitnivně vzpamatovala, a vrátilo se tam, kde to na začátku začalo. ()

Season 3 (2018) (S03) odpad!

Až se divím, že to tady tato série v době psaní komentu vytáhla až na 62%, jelikož je opravdu PŘIŠERNÁ. Už dlouho jsem neviděl sérii u jakéhokoliv sérialu, která by byla takto špatná. Opravdu jsem z většiny dílů viděl tak polovinu, jelikož jsem musel přetáčet jednotlivé díly, pač některé dějové linky jsou vskutku nesnesitelné. Je těžké vyjmenovat co všechno je tady ze strany tvůrců špatně. Charakterové zvraty u všech postav o 360° se udějí u většiny postav hned několikrát během série. Celá linka s farmou, a chováním její stoupenců překračuje únosnou mes běžného diváka, a postavy jako Cheryll, Kevin, jsou prostě na zabití. Obdobné je to u posedlosti deskovou hrou. Kdo proboha vymyslel, že všichni takhle odpadnou na základě deskové hry a úplně se do ní zblázní? Naprostý nesmysl! A za třetí. Všechny charaktery jsou už jak z nějakého superhrdinsského světa, překračují opakovaně zákony, všechno ví, všechno umí, nic je nezastaví, Hiram je nějaký Kmotr či co, který vládne celému světu, a z Riverdale je v podstatě nějaké postapo město, kde vládně naprostá anarchie, ale okolní svět to vůbec nezajímá. Po této sérii si musím dát v sledování velkou pauzu, a je vůbec otázkou, jestli se ke sledování někdy vrátím. ()

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama