Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh vyumělkovaný víc než je zdrávo. Některé scény jsou udělané doslova kouzelně, při jiných si člověk musí zacpat uči a zavřít oči, aby se nesmál (trapnosti) v nevhodnou chvíli. Do dvanácti let se bude líbit asi každému, 12+ to musí brát trochu s nadhledem a brát na vědomí, že je to jen pohádka pro děti... Ale skvělý Jason Isaacs to vždykcky jistí ;) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hudba je hezká, kapitan Hook v podání perfektního Jason Isaacse náležitě šílený a děsivý, avšak to je vše, co lze pochválit. Kýčovitá výprava lahodící oku dítěte do 12 let, nijak přesvědčiví dětští herci soutěží o titul "Nejsladší úsměv roku" a nebýt souboje Hooka a Petra, tak si ten film dobrovolně nepustím. Ten souboj je totiž ďábelský:-) ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná dobrodružná, výpravná rozprávka, ktorá ostala tak trochu na pol ceste. Veľkým mínusom je, že sa až otrocky drží knižnej predlohy, ktorá je už dnes= povedzeme si to na rovinu dosť sprofanovaná. Cieľovým divákom budú najskôr deti, avšak je veľmi pravdepodobné, že mnohé nestrávia až prílišnú snahu filozofovať na tému dospievania, zodpovednosti a lásky. Najlepší na celom filme=hneď po hudbe= je casting. Medzi malou Wendy a Petrom je fakt chémia, iskrí to medzi nimi o sto šesť... Isaacs podal veľmi slušný výkon, ale Hook nedosahuje záporácke kvality takého Tavingtona ani zďaleka. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozuporuplná adaptace dnes již klasické pohádky, která ze začátku vypadá jako smrtonosný koktejl pro cukrovkáře a postupně se mění v temné "psychodrama" žárlivosti a pomsty, aby se na konci zase změnilo v kýčovitou orgiipro nejmenší. Jakoby si tvůrci rozmysleli cílové publikum a pak se k němu zase vrátili. Msuím říci, že ten mnohem temnější prostředek se mi docela zamlouval, ale to kolem něho mě připadalo až hraničící s trapností, kterou navíc podtrhávaly neuvěřitelně okaté počítačové efekty. Spielbergův Hook pro mě zůstal tím pádem nepřekonán. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je fajn, když někdo natočí pohádku prostě jako pohádku a nedělá z ní za každou cenu fantasy spektákl, ve kterém by třeba souboj s krokodýlem trval alespoň čtvrt hodiny. Taková pohádka si pak může bez obav dovolit tak trochu kýčovitou, ale zároveň krásně barevnou výpravu, která je sice digitální od sklepa na půdu, ale nevadí to, protože tím vlastně připomíná animované filmy. A když je to navíc tak dobře zahrané (úplně všemi bez rozdílu věku) a má to krásnou hudbu Jamese Newtona Howarda... Trochu zkrátit a neměl bych co vytknout. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Protože se první zkoušky scény skákání na mracích nemohla zůčastnit hlavní protagonistka, úkolu se musela zhostit jedna ze sekretářek oděná do plavek. (Listeroman)
  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)
  • Z ateliéru, kde designéři tento film tvořili, se později stalo muzeum a každý se zde může podívat, jak snímek vznikal. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama