Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Prušinovský je bezesporu trhlý zvíře, který má o Kolečko navíc, každopádně na co šáhne promění se rázem v poklad, který (a to je to nejpodstatnější) člověku tak krásně odtíží od problémů a obav, že mu za to prostě patří mé díky. Myslím, že je skvělým pozorovatelem, a umí to potom ve svých věcí prodat. Trpaslík je blbost, která asi vzešla z blbého nápadu, každopádně díky hercům a vedení je to komediální opus, který natrhává prdel veškeré konkurenci. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bizarních českých seriálů se poslední dobou vyrojilo dost a dost, např. Kosmo nebo Vyšehrad. Teď tu máme Trpaslíka, který má hezký nápad a ze začátku je vskutku poutavý. Ale po třetím díle, máte pocit, že se seriál nedokáže nikam posunout. Drží prostě svojí linku a nevybočuje, což je podle mě škoda. Některé fóry jsou bezvadné, některé jsou šílené a některé lehce trapné. Každopádně si to ty tři hvězdy zaslouží a tleskám za originalitu. Nejlepší postavy pro mě: Suchánek, Hofmann! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Trpaslík měl skutečně našlápnuto k tomu, aby se stal velmi kvalitním na naše poměry – ovšem nakonec zůstalo jen u průměru, který měl skvělý potenciál, ovšem poněkud zabrzděné tvůrce. Tuna vulgarismu, rasistické narážky – to vše pobavilo jen zpočátku. Postupem se z toho však jen už poněkud vyčpělý stereotyp, který naštěstí kořenily jednotlivé postavy se svými přáními a následnými trampotami. Nejlepší byl asi strejda s pérem místo frňáku a Suchánek a stará Šulcová s jezevčíkem. Malá holka – encyklopedie na všechno a její černý brácha a „sexbomba“ matka postupem času ztratili dost na „kráse“ – jejich alkoholická teta alespoň ukázala kozy a Abrahám mi taky moc nesedl – jeho role. Pobavili někteří důchodci, sexy dceruška ředitele a chlupatá učitelka (lesba) tělocviku – tak ta byla na ránu. Všechny díly se pohybovali na hranici průměru – některé trošku lepší průměr – takže já zůstávám u třech hvězd… ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prušinovský & Kolečko a jejich největší klamání tělem, jaké jsem kdy zažil. Ne, první dva díly vtipný nebyly, za to se nám pokusily zobrazit něco z naší současnosti. Přiznávám - moc se mi to nelíbilo, než v díle třetím humor trochu nabyl a já pochopil, že pokud tvůrcům nešlo přímo o satiru, tak aspoň o zobrazení nejrůznějších lidských typů, což se jim potom vedlo taktéž dobře. Že je seriál sprostý? Tak ať. Absolutně jsem netušil, kam vše směřuje a na konci jsem byl tak spokojen, že jsem chtěl udělit hodnocení nejvyšší, ale nakonec to neudělal, protože to by byl příliš velký skok. Velké díky za fantastického Martina Hofmanna a po letech důstojně komediální roli pro Petra Nárožného. 90%. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

ne, že by to byl špatný nápad (ten trpaslík), ale zatím velké zklamání. Každopádně ještě jeden díl zkusím. (později) No tak dobře, tak už to dokoukám, abych zjistila, jak to pánové ukončí. Rozhodně ale jde o jejich nejslabší společný počin, jen záblesky zajímavých motivů a zábavných replik mezi hlušinou a nezdařenými pokusy o vtip. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Výběr lokace Nymburka, kde se Trpaslík natáčel, byl víceméně náhodný. Sám režisér Prušinovský to vysvětlil následovně: "Asi rok před natáčením jsem jel náhodou do Nymburka. Nebylo to nijak cílené. Měl jsem nějakou časovou proluku a toulal jsem se po městě. Tak nějak jsem si představoval místo, kde se příběh Trpaslíka odehrává. To samé bylo i u Kober a užovek (2015). To jsem se také jednou omylem toulal po Kralupech." (MTHRFCKR)
  • Luděk Staněk v seriálu slaví 15. narozeniny, dle průkazky, kterou předkládá policii, je tedy v seriálu toho dne 2. 6. 2016. Ten den otec (Michal Suchánek) sleduje hokejový zápas Litvínov - Třinec, ovšem tou dobou už se hokejová utkání extraligy (playoff) nehrají, jde zřejmě o rok staré finále Litvínov - Třinec, které se hrálo 15. 4. 2015 a Litvínov prohrál 0:1 (Georgius.Qui)
  • Do role dědečka si Jan Prušinovský vyhlédl Josefa Abrháma, ale Prušinovského známí z filmového prostředí ho varovali, že získat do role Abrháma je dost složité, jelikož si role vybírá, není vždy na příjmu mobilu apod. Prušinovský tedy poslal Abrhámovi scénář s tím, ať si jej jen přečte. Za pár dnů sám Abrhám kontaktoval Prušinovského, že by si rád zahrál dědečka. (Šéfik)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama