Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

petero 

všechny recenze uživatele

The Texas Chainsaw Massacre 2 - The Horror Show. A vedľa kolónky horor prosím zapísať komédia. Tobe Hooper sa rozhodol, že dvojka TCM už nebude čistokrvný horor ale hororová komédia. Ako vidím kopu ľudí to sklamalo, ja som sa bavil. Dennis Hopper vyzbrojený troma motorovkami si ide vyrovnať účty so šialenou rodinou Sawyerových. A ja že kde si takí klasici ako Raimi a Coscarelli brali inšpiráciu? No predsa od Hoopera. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Závidím lidem, kteří si Texaský masakr motorovou pilou 2 dokázali užít. Já se snažil a rozhodně jsem od filmu neměl žádná velká očekávání - dopředu jsem věděl, že pokračování si jde svou vlastní cestou hororové komedie a s prvním Texaským masakrem téměř nic společného nemá. Nicméně i jako samostatný úkrok jiným směrem mě to absolutně minulo, nebavilo a ke konci už otravovalo. Nepříčetný Dennis Hopper mávající kolem sebe motorovou pilou je sice silné lákadlo (na něj jsem se těšil nejvíc), bohužel tím ospravedlnění přítomnosti jeho postavy ve filmu končí a moc překvapivého toho ke konci nepředvede. Zbytek už snad ani nemá smysl zmiňovat - poslední minuty snímku v lepším případě kopírují první díl, v horším případě se snaží o podivný parodický humor, nad kterým jsem jen kroutil hlavou - to vše v kýčovitých kulisách, které dovolil vyšší rozpočet fušerského studia Cannon Films. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od syrové a vážně míněné jedničky, je dvojka roztomilou absurditou na pomezí mezi hororem a komedií a velmi vtipnou sebeironickou hrou, která paroduje jak horory s jejich "smrtelně" vážnym laděním, tak komedie a jejich "nevázanost". Hooper natočil geniální pokračování, právě proto, že téma "masakru" uchopil naprosto jinak a stvořil nový originál. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle styl mám opravdu hodně v oblibě. Dvojka Texaského masakru vyhání všechny možné úchylnosti do maxima, značně vše přehání a chrlí na nás jednu divnější postavu za druhou... a Leatherface je zde ještě jedna z těch normálnějších. Bizarnost je slovo, které tento film vystihuje snad nejlépe. Navíc, hlavní hrdinka nejenže je charismatická, ale počíná si docela inteligentně, takže jen ona sama vydá za 15 nablblých teenagerů. Co se týče dalších postav, Leatherfaceův brácha je jeden z největších magorů, které jsem měla šanci v rámci žánru vidět. A náš milý zabiják s nezdravou fixací na svou motorovku? Inu, umíte si představit zamilované a přerostlé pětileté děcko? Tak přesně takhle na mě působil:). Gore scén je tu hojně, ale dočkáme se i velmi osobitého humoru, výtečných hlášek a slušných hereckých výkonů. Zbývá dodat, že pokud čekáte něco podobného jako byl první díl, radši na to rychle zapomeňte, protože tohle je opravdu o něčem trochu jiném. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce přichází skvělá dvojka která o moc nezaostává za svým předchůdcem. 14 let po té co šílená rodina kanibalů vyvraždila skupinku mladých lidí přichází zástupce šerifa. Strýc dvou obětí. Aby se pomstil za svého synovce a neteř. Rozjíždí se tak kolotoč hrůzy a krve ze kterého může vzejít pouze jeden vítěz. Motorovka bude mít opět hody a Leatherface si hledá svůj nový obličej. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Film byl zakázán v Německu a Singapuru. (Chatterer)
  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)

Reklama

Reklama