Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

castor 

všechny recenze uživatele

Naléhavost a realističnost původního Texaského masakru je tatam, napětí vystřídal naprosto bezhraniční úlet lemováný prvoplánovou brutalitou pro silnější povahy, ve kterém si to magoroidní Dennis Hopper po vzoru světelných mečů rozdává s masovým vrahem Leatherfacem. Ten, jak známo na základě událostí, které se odehrály roku 1973, pozabíjel třiatřicet lidí, přičemž největším pomocníkem mu byla právě jeho milovaná pila. Bez znalosti míry se tak vrací tvůrce jedničky, vtipnou kaši hodně konzumující Tobe Hooper, aby se z děsivého týpka stal legrační uřvaný kašpárek s motorovou pilou, co uvízl v pavučině lásky k rádiové moderátorce Stretch (úchvatná scéna s pilou na nahých stehnech) s ječákem na vysoké úrovni. Po slušném úvodu se však dostáváme do bezútěšného prostředí domova celé rodinky, kde se dočkáme ponurých interiérů a podivných karikatur. Velmi brzy to celé začne nudit, každopádně si myslím, že minimálně při scéně, kdy po nucené „prohlídce rádiového studia“ vylétne Leatherface z komory na desky, se musel leknout každý. Krví se ve filmu opravdu nešetří, nicméně gore scény jsou tak nenápadité, že paradoxně nakonec víc nudí, než znechucují. 50%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper to opět dokázal…Po docela dlouhé pauze od natočení původního Texaského masakru se mu podařilo zase diváky doslova šokovat. Tentokrát to však nebylo ani tak kvůli atmosféře, nebo spíše syrovosti svého díla, ale především díky absolutní ujetosti hraničící se ztrátou soudnosti a zdravého rozumu.Jsem vášnivým konzumentem ujeté podívané a to ve všech nejbizarnějších/morbidních a mnohdy až úchylných podobách. Tady je to sice skutečně mnohdy na hranici snesitelnosti až trapnosti, ale jelikož jsem si dopředu o tomto filmu nic nezjišťoval a do nedávné doby byl mou jedinou zkušeností s touto sérií remake (od včerejška i originál) a porno verze Texas Vibrator Massacre. Tudíž jsem přistoupil na novou Tobeho hru a víceméně toho nelituji. Děj sice „na oko“ navazuje na události po jedničce, ale jde si svou cestou. Rodinka kanibalů má nový bejvák, Stopaře nahradil Chop-Top a chovají se ještě více dementně, než tomu bylo naposledy. Nicméně neztratili nic ze své zvrácenosti, o čemž se přesvědčíme především v druhé polovině filmu. Asi nejvíce se mi líbila scéna ze „spižírny“, stahování z kůže a morbidní výzdoba jejich příbytku. O něco horší už to bylo se samotným černým humorem, který v mnoha situacích doslova smrděl trapností. Dennis Hopper mi tu bohužel moc neseděl a bezesporu jde o jeden z nejhorších výkonů, které jsem měl možnost od něj vidět. Naštěstí zde máme ještě uječenou Caroline Williams a její sexy stehýnka. Ani se nedivím, že byl Leatherface tak nadržený. Největší prim tu však sehrál Bill Moseley, který ztvárnil Chop-Topa opravdu dokonale a role pošahanců mu evidentně jde nejlépe. Víc vylízané pako jsem už dlouho neviděl. A už konečně vím, kde se Rob Zombie nechal inspirovat svým bizarním kouskem House of 1000 Corpses. The Texas Chainsaw Massacre 2 je prostě po všech stránkách jiný než jeho předchůdce. Je mi jasné, že pro většinu lidí je to nehorázná sračka, ale já se docela bavil. 50% ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Texaský masakr motorovou pilou a černá komedie? Prosím, dobrou chuť! Po dusivé jedničce nám Hooper ukazuje, že i z rozřezané hlavy může stříkat funny blood a že i retardovaní psychopati se můžou zamilovat. Odlehčená rovina pak dává plně vyznít vážně míněným scénám. Tou nej je jistě ta, kdy se jedna z obětí probudí z bezvědomí a uvědomí si, že její nejlepší přítelkyně má na obličeji její tvář. Rozhodně zde ale nehledejte intenzivní pojetí prvního dílu. Jen se pohodlně usaďte v křesle a příjemně se bavte. Šerif Hopper se jistě postará o své... Teď už záleží jen na vás, jak se rozmyslíte. Sex or the chainsaw? But the saw is family... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Caroline Williams je skvělá a film dokáže táhnout. Bohužel film nemá takovou atmosféru jako snímek první. Hooper se vydal jinou cestou, vydal se cestou ujetosti a šílenství, které z postav rodiny Sawyerovy čiší v každou chvíli, co jsou na plátně. Jsou šílení a díky tomu jsou děsivý. Hororovost je pak dotvořena skvělými efekty, na které se prostě dobře kouká. Jinak ale může říct, že tohle není něco, co by bylo vhodným nástupcem prvního filmu. Je to jiné, má to svoje pozitiva, ale nedostane se to tak hluboko pod kůži. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tak to je sousto. Šílená rodinka je zpět, tentokrát to ale už není horor, spíše komedie, tolik kostí co tady jsem viděl myslím že naposledy v Armádě temnot a to byl aspoň černý humor, ale tohle? Jednu hvězdičku dávám za Dennise Hoppera a jeho šílený výkon, který mě už po chvíli začal nudit a za tam toho borce s tou kovovou destičkou v hlavě - ten se mi strašně líbil. Co ale filmu značně podráží nohy jsou již tady mnohokrát zmiňované kulisy kostí, které měli ukázat jak to u nich doma vypadá. Ale svou neustálou přítomností (což je skoro v každém záběru v druhé polovině filmu) začínají lézt na nervy. Dost špatné. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Kontroverzní „řeznický“ obal alba „Yesterday and Today“ od skupiny The Beatles je možné zahlédnout na stěně v rozhlasové stanici. (henrycruel)

Reklama

Reklama