Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Opět parádní jízda,která vás chytí a až dokonce vás nepustí.K tomuto filmu opravdu není co vytknout.V podstatě film o třech hercích a převážná část filmu se odehrává v autě,jak už napovídá název.A podobně jako v Cani arrabbiati to hlavně stojí na excelentních hereckých výkonech.Franco Nero a David Hess byli opravdu brilantní.A kdybych měl hodnotit kdo z nich si svou šílenou roli střihnul líp tak opravdu nevím.Franco Nero je pan herec to je známo a taky tu měl víc prostoru na svoje herectví než D. Hess.Ten to zase o to víc doháněl a byl prostě geniální.Takže za mě je to fifty-fifty.Corinne Clery sice taky nebyla špátná,ale byla totálně zastíněná svými mužskými kolegy a v podstatě tu působila jako takové krásné ¨píchátko¨ :-) Navíc celým filmem prostupuje hudba E.Morrconeho což film posouvá o další level výš.Velké dík za doporučení patří Flipnicovi.A já to DOPORUČUJU zase dál.Lidí tohle musíte vidět. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Převládá mírné zklamání. Stopař s Hauerem je nesrovnatelně lepší. Samozřejmě film je to výborný a opírá se hlavně o herecké velevystoupení Franca Nera, kterému více než dobře sekunduje hlavní záporák. Frankova manželka byla fakt nádherná a film byl natočený sirově, takže se s nahotou vůbec nešetřilo - bylo na co koukat. Morriconeho Autostop zastihl v takové průměrné formě. Celkově povedený kousek, ale nic z čeho bych byl unešený. Zkouknuto něměcky s kouzelným jednohlasým dabingem. 71% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vážně povedený kousek. Když ne zrovna šukající, tak věčně se hádající, devět let ženatý pár se vrací z výletu s přívěsem, když narazí na mladíka u silnice. Naše hrdinka Eve si myslí, že si tak alespoň trochu vylepší jinak další otravný den v autě s nerudným manželem, a pár minut to tak i vypadá... Do chvíle, než se stopař nečekaně zeptá, jestli mu Eve nechce vykouřit ptáka a za moment už jim oběma zezadu nemíří na hlavu pistolí. Navíc se jedná o kriminálníka s čerstvě kradenými dvěma milióny v hotovosti./ Hurá, překvapivě se jedná o příjemně odsýpajících 100 minut, ve kterých se vlastně pořád něco děje. A není to jen o ponižování a znásilňování, za což může právě účast oněch peněz, díky kterým jsme pak svědky zajímavých zvratů v chování postav. A hlavní trojice hrdinu, to jsou samí 'sympaťáci', zvlášť starý známý David Hess - ten hlavní parchant z The Last House On The Left. Do toho hraje příjemný soundtrack, venku ta nejhezčí a nejtypičtější americká příroda, no a ta rape scénka je fakt parádní. Takže kvalitní, docela zapomenutá sedmdesátková záležitost. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutý, ale naprosto špičkový, mrazivý thriller, který chytne a nepustí do samotného konce. Manželský pár s řadou problémů, alkoholickým manželem, kterého absolutně dokonale hraje Franco Nero, projíždí Kalifornií automobilem a přívěsným karavanem. Oba manželé jsou dosti šílené postavy, zejména ta, kterou hraje Nero ... Alkoholik, vulgární hovado a v podstatě násilník vůči své ženě ... manželka, která si nechá vše líbit a není na ní ani přesně poznat, jestli se jí ponižování líbí nebo ne. Tak tito dva zastaví na své cestě nikomu jinému než Davidu Hessovi, známému to psychopatickému sadistovi z filmů Last House on the Left (1972) a House on the Edge of Park (1980). V tu chvíli se vše mění, protože Hess začne velmi brzy ze zadního sedadla trousit vulgarysmy a po konfrontaci s Nerem, kde sice v podstatě dostane na budku, vytáhne bouchačku a pak už následuje jen nekonečná cesta plná mrazivého napětí, teroru, násilí a mrtvol. Jedná se o výborný film, který tvoří v podstatě jen tři herci. Herečka Corinne Clery zde spíše slouží jako ženský objekt pro ukájení sexuálních choutek zbylých mužských postav a pro doplnění notné dávky erotiky a explotačního sexuálního násilí. Duel Nero versus Hess je však naprosto perfektní. Divák během filmu několikrát přehodnocuje, kdo z těch dvou je vlastně šílenější a ujetější. Ani jedna postava není žádným kladným hrdinem. Hess si hraje svoji roli dokonale, ovšem je zde jasně vidět, že Nero je pan herec a táhne celý film a svým hereckým výkonem oba kolegy zastiňuje. Film je proto skvělým filmem, thrillerem i horrorem díky úžasnému psychologickému vykreslení postav a jejich vzájemné snaze dostat toho druhého tam, kam potřebují. Bravurní a excelentní!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, díky Flipnicovi za doporučení. Až doposud jsm si myslel, že nejlepším stopařským snímkem je The Hitcher, nyní jsem byl vyveden z omylu. Autostop rosso sangue je skvělý, rychle utíkající thriller s opravdu výtečnými herci, propracovanými postavami a s v ledasčem překvapujícím dějem. Vysoké hodnocení a pouhá hrstka hodnotících uživatelů sice může vyvolat dojem, že se jedná o jakýsi raritní film, který obyčejné publikum nesnese, avšak opak je pravdou. Není to žádný ryzí exploitation, jenž by se snažil prvoplánově ukázat co největší zvrhlosti, ani nijaký enormně psychicky náročný teror. Prostě "jen" velmi povedený napínavý thriller, navíc skvěle natočený a s padnoucí hudbou. Rozhodně lze doporučit. 9/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Franco Nero mal počas filmu zlomenú ruku, pretože si v skutočnosti zlomil ruku, keď udrel neslušne sa správajúceho koňa pri natáčaní filmu Keoma (1976). Kvôli zraneniu bol scenár prepísaný tak, aby Walter (Nero) opitý spadol a zlomil si ruku na začiatku tohto filmu. Ďalej bol tiež scenár prepísaný tak, aby Eve (Corinne Cléry) viedla auto počas celého filmu. Pôvodne mal auto šoférovať Walter. (westerns)
  • Film sa mal pôvodne natáčať v severnej Kalifornii, no rozpočet neumožňoval natáčanie filmu mimo Talianska. Preto miesta v Taliansku boli vybrané tak, aby ich terén vyzeral ako ten americký. To isté platí o dopravných značkách a čerpacích staniciach, ktoré sa vo filme objavia. (westerns)

Reklama

Reklama