Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodců náhodou objeví opuštěný bazén a začnou ho pravidelně navštěvovat. Jaké je jejich překvapení, když zjistí, že je začínají opouštět jejich choroby a znovu dostávají chuť do života. Ne, není to zázrak - mají v tom prsty mimozemšťané, kteří v bazénu ukryli to, co jim patří. Nevadí jim, že někdo objevil jejich tajemství. Dokonce jsou ochotni pomoci ještě víc... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Zámotek je plytká a nezáživná sci-fi komedie která občas pobaví ale v dnešní době tento snímek už trochu odvál čas. Škoda, do té doby co objevily ty zámotky, to vypadalo alespoň nadějně. Ale ta LDNka to celé zabila! Já to z dětství neznám, takže na to zřejmě nemám tak nostalgický pohled jako mnozí uživatelé. Ale zcela jistě dokážu pochopit to, že to má okolo 70%. Já mám taky spoustu snímků na které nedám dopustit protože se staly částečně vzpomínkou na mé dětství. Takže chápu že někdo to vidí jinak. Ale jak říkám, pro mě příliš povrchní a s naprosto amorálním závěrem! 2* za 46% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec je to příjemný oddechový filmeček, který mi sedl tématem, postavami, většinou i humorem (nejednou jsem se zasmál nahlas) a dobře se na to koukalo, tudíž v rámci žánru si nemám moc na co stěžovat. Jedině na přemrštěnou délku, protože některé záběry trvají zbytečně dlouho (závěr - i když se mi líbil), jiné jsou zbytečné úplně (toho dovádění mohlo být míň) a celkově by to na 90 minut vyšlo úplně v pohodě. A na některých postavách se mohlo aspoň trošku zamakat, protože i když je to oddechovka, trvá tak dlouho jak trvá a jak bych o nich rád věděl něco víc než jen to, že existují a žijí v domově důchodců. Když tak nad tím přemýšlím, ze závěrečné půlhodiny by se dalo natočit slušné psychologické sci-fi drama - jen škoda, že se o to nikdo zatím nepokusil. Nebo jo a já o tom nevím. Hodně, hodně, hodně, ale fakt hodně vzdáleně to bylo v závěru Světu podle Prota, ale není to přesně to, co mám na mysli. Každopádně se Zámotkem jsem spokojený a v rámci svého žánru si 4* zaslouží. Akorát nechápu, čím přesně si to vysloužilo žánr dobrodružný. Kvůli tomu, že se tam párkrát pluje na lodi? To je dobrodružný film jak sviňa... Někdo by to tady měl buď smazat, nebo alespoň dát na poslední místo, jelikož dobrodružný ten film primárně není. 4* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V osemdesiatých rokoch minulého storočia sa v USA natočilo hodne sci-fi snímkou. Vesmírne, mimozemské monštrá na nás útočili z každej strany. Väčšinou sa snažili ovládnuť našu matičku Zem alebo proste len ukojiť svoju túžbu po krvi. Pamätám si len dva prípady, kedy ku nám, na našu Modrú planétu, zavítali s priateľskými úmyslami. Najskôr to bol stratený E.T. a v druhom prípade zasa nenápadní návštevníci zo súhvezdia Antares, ktorí prišli zachrániť svojich vlastných druhov, čo uviazli na Zemi. Popri tom taktiež pomôžu partii dôchodcov nadobudnúť dávno stratenú mladosť. Pohodový sci-fi film. **** ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to videl v telke a dodnes si to pamätám, proste oddychové sci-fi, žiadnych vraždiacich emzákou nečakajte. Príbeh sa točí okolo domova dôchodcov Sunny Shores a jeho obyvateľov, ktorý dostanú tak povediac ďalšiu šancu a jasne vidno čo porobí nová energia s dedkovcami v tretej puberte. Chcel som dať pôvodne tri *, ale ako na potvoru to práve ide na Prima cool a pri hláške guttenberga ...som skúsený námorník, potápač a konečne sa najem... som neodolal a musím dať štyri. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupinka důchodců se místo do společného bazénu v domově důchodců chodí koupat do sousední opuštěné vily. Tu si ale pronajme skupina podivínů, kteří z moře vytahují podivné velké balvany a do bazénu je ukládají. Naši důchodci se jich ale nebojí, a naopak zjišťují, že koupání v bazénu má na jejich těla ozdravné účinky. Až později se dozvídají, že podivínská skupina je partička mimozemšťanů, kteří si na zemi přijeli pro svoje kámoše, kteří tisíce let odpočívají právě v oněch balvanech - a právě ti dodávají staříkům jejich novou sílu... Jojoj, to byly časy. V televizi jely samé prima komedie, skoro ve všech hrál Steve Guttenberg a nebylo třeba hektolitrů krve ani jiných tělesných tekutin, aby film byl opravdu zábavný. K těm patří i Zámotek (i se svým mladším bráškou) - nečekejte žádné oskarové drama, ale jen příjemně strávené dvě hodinky... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Wilford Brimley musel být poněkud zkrášlen, aby vypadal starší. V době natáčení mu bylo 50 let. (HellFire)
  • Hume Cronyn a Jessica Tandy byli ve skutečnosti pár let manželé. (HellFire)
  • Ve filmu se objeví bratr, matka a otec Rona Howarda. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Reklama

Reklama