Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodců náhodou objeví opuštěný bazén a začnou ho pravidelně navštěvovat. Jaké je jejich překvapení, když zjistí, že je začínají opouštět jejich choroby a znovu dostávají chuť do života. Ne, není to zázrak - mají v tom prsty mimozemšťané, kteří v bazénu ukryli to, co jim patří. Nevadí jim, že někdo objevil jejich tajemství. Dokonce jsou ochotni pomoci ještě víc... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zámotek je pro mě velmi pohodová sci-fi komedie, na kterou jsem se v mládí často rád podíval. Příběhově je to o bandě důchodců, která se nevědomě setká s mimozemšťany, což jim téměř doslova vlije novou krev do žil a oni si opět mohou naplno užívat života. Námět je sice lehce střelený, ale u kormidla stál Ron Howard, který to dokázal ukočírovat a stvořit opravdu pohodový snímek. Velmi se povedlo i obsazení. Důchodci jsou sympaťáci a to jejich povyražení ve stáří jsem jim nejen věřil, ale i přál. Když se k nim přidala sympatická mladá dvojice Steve Guttenberg (Mahoney!) a Tahnee Welshová, bylo na fajn zábavu zaděláno. Sice nejde o žádný hlubokomyslný filmový klenot, ale vyznění snímku bylo veskrze pozitivní a přiznám se, že jsem zvažoval i čtvrtou hvězdu. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit film s takovou časově technickou odlehlostí. Žádný počítač, jen filmové triky a loutky. Vtip v něm je. Skupina seniorů z resortu je omlazena koupelí v bazénu, kam mimozemšťané vložili své zámotky. Ti mimozemšťané jsou tak dobří a ti senioři relativně dost sobečtí až odejdou na pozvání do věčného života, i když těm mimozemšťanům pokazili jejich misi. ()

Reklama

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Snímek shledávám velice příjemným nejen díky úžasnému námětu a obstojným hereckým výkonům, ale i kvůli něžnosti a celkovému provedení! Mimozemšťané jsou zde snad poprvé ukázáni v dobrém světle a ani to není na škodu. Ovšem tenhle film nelze přímo pojmenovat sci-fi komedií, ba rodinným filmem pro starší s nevýrazným černým humorem a sci-fi prvky. Vše probíhalo hladce, ovšem tvůrci i rěžienarazili na konec. Místo toho, aby si důchodci uvědomili hodnoty života a odmítli let do vesmíru, odjeli tam žít klidně navěky! Bohužel, i když to byla krásná podívaná, zůstává mé hodnocení u 75%! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva. Howard si chcel nakrútiť svojho Spielberga a výsledok je viac než dobrý. Jedinou vadou je pomalé rozvíjanie deja a nedopracovanie niektorých motívov (moja obľúbená línia: Steve Guttenberg a jeho láska k jednej emzáčke). Vzhľadom na to, akým sentimentom a nostalgiou je ten film u mňa omotaný už teraz, ak sa raz dožijem dôchodkového veku, tak potom to bude totálne najlepší film všetkých čias. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavý nápad to jo, jenže nevím jestli se dokáže vytvořit dobrá a zábavná atmosféra s partičkou důchodců. :D Není to špatný film, je i trochu smutný. Ukazuje, že se staří lidé nechtějí smířit s tím, že tu druhý den nemusejí být, snaží si ty zbývající dny pořádně užít a mají to štěstí, že se těch několik dní může proměnit na věčnost. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Všichni delfíni byli umělí. (HellFire)
  • Hume Cronyn a Jessica Tandy byli ve skutečnosti pár let manželé. (HellFire)
  • Wilford Brimley musel být poněkud zkrášlen, aby vypadal starší. V době natáčení mu bylo 50 let. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Reklama

Reklama