Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španělsko El secreto de Marrowbone (více)
Trailer 3

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (54)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělský film „Marrowbone“ není ale prvoplánově horor, je to i rodinné a lidské drama, a je zde i romance, i když spíše taková temnější. „Marrowbone“ hodně hraje na finále, ale myslím si, že zde dovede zklamat. A nakonec si uvědomíte, že to celé bylo hlavně stavění atmosféry, které se ale nenaplnilo. Maličko jako určitá přetvářka, kdy tvůrci věděli, že to nebude mít takovou sílu, ale že by vás mohl zaujmout průběh. Některé postavy a témata ale vyznívají do ztracena. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jestli dobře počítám, filmů s podobnou zápletkou jsem už viděl minimálně šest, a tak mi TO docvaklo už někdy v poločase (scéna s duchem v zrcadle). Ale úplně stoprocentně jistý jsem si nebyl a nakonec bylo všechno přece jen ještě trochu složitější, než jak jsem si myslel. Zajímavá, napínavá, příjemně pochmurná a ve finále až mrazivá podívaná. Sedlo mi dobře i herecké obsazení: Taylor-Joy, MacKay a Mia Goth, která se mi líbí čím dál tím víc. Zdejší hubená procenta moc nechápu, u mne nadprůměrná spokojenost, mysteriózní a psychologický thriller je můj veleoblíbený žánr a Španělé nezklamali. A pokud by někdo z vás chtěl vidět příběh čtyř osiřelých sourozenců z poněkud jiného, trochu dekadentního soudku, všemi dvaceti doporučuju https://www.csfd.cz/film/138231-betonova-zahrada/komentare/. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

První půlhodina mi přišla, jako kdybych už něco takovýho viděl, ale bohužel v Podobnejch filmech sem nic nenašel. Taky několik dětí, taky umřela matka, taky po nich šel právník. Opravdu takový filmový DejaVu, který se mi až takhle neděje. Ale zpátky k filmu, co se týče španělský tvorby, tak to bylo ze slabšího soudku. Horor to každopádně není, to zaprvý. Čekal jsem, kdy začnou hrát roli ty zrcadla, no ...planej poplach. Jako thriller bych to taky nespecifikoval. Ono to jakž takž atmosféru má, ale nenaplněnou. I tak ale finální zvrat měl něco do sebe, málokdo by to asi čekal. Navíc to okamžitě dá podnět k zamyšlení, jakej teda byl sled událostí. Tohle je naštěstí ten případ, kterej to aspoň trochu tím závěrem zachránil. Španělsko si holt laťku nastavilo moc vysoko. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čistá strata času. Romantické oťukávačky hrdličiek, či drcanie sokov počas honby na prc adeptku, ma v prípade horor žánru absolútne nezaujímajú. Už som mal normálne dojem, že sledujem iný film. V tej druhej, mierne zlepšenie síce nastalo, no “Marrowbone”, je viac menej mysteriózny thriller, ktorého základ tvorí pomerne komplikovaný príbeh postavený na princípe: “stranger in the house”. Žiadna “entita” tu útočiť nebude, a tento, pre niekoho, koho meno sa nevyslovuje, opäť šokujúco očakávaný horor roku, neponúkol takmer nič, na čo by som si zajtra spomenul. Tie dve, za dobové umiestnenie a pomerne zaujímavé rozuzlenie, si to ale zaslúži. Inak, už ma to s tým ojebávaním, v podobe zaradenia kadejakého filmu do horor žánru, začína srať. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

MacKay vo filme a ja viem, že musím zpozornieť. Vo väčšine prípadov je to katastrofa. Toto neni výnimka. Zamotané, divné, nesympatické. Filmy o ludoch so zdevastovanou psychikou sú už asi také. Tu sa krásna idylka po jednom strihu zmení na zmesku záberov, čo nedávajú zmysel, vás nudia a znechutia. Záver vyšumí do prázdna. 1 z 5 ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama