Reklama

Reklama

Snídaňový klub

  • USA The Breakfast Club (více)
Trailer

Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním prohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Anderton 

všechny recenze uživatele

80te roky minulého storočia bola veľmi divoká doba, charakteristická brutálnou komercializáciou. Nebo bolo všade červené, s veľkým bielym logom Coca Coly. Táto komercializácia sa prejavila aj v štúdiovom systéme, keď koncom sedemdesiatich rokov sa ujal pojem blockbuster. Preto si veľmi vážim tvorcov, ktorí dokázali točiť citlivé, úprimné filmy o určitej spoločenskej skupine ľudí a ich najintímnejších pocitoch. Hughesov BC je jeden z takých filmov. Niečo podobné, ako Veľké rozčarovanie, avšak s teenagermi. Z dôveryhodného zdroja viem, že Nelson sa stal vďaka tomuto filmu sexsymbolom, nie Estevez, ako by som predpokladal a u chlapov najviac zarezonovala Ringwald. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jde o významnější film, který jsem viděl (dobrý námět) s faktoru založených s pěti v životě ztracených lidí (dětí), kteří se snaží nepřipustit k tělu (druhu schválení mezi sebe), ale zároveň najít lepší životní cestu. Příběhy jsou vážné a každý pochopí, že to každý nemá zrovna nejlehčí. Konec je dobrý, ale chtěl bych vidět, co se stane s postavami na druhý den. Chci druhý díl, stejné herce a pod lupou třeba Chechika :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originální námět, který do jedné učebny v sobotu nacpe pět naprosto rozdílných lidí, kteří se přesně vyznačují tím, čím jsou. Tedy šprt, sportovec, rádoby gotička, princezna a gauner. Všichni se nesnáší a postupem času se spřátelí. Klasika, která zajímavě naráží na tehdejší dobu, mládež a jejich názory, které se v mnoha ohledech neliší od toho, čím si před lety procházela naše generace. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co si o tom myslet. Je to sice kult a konec je fakt super, ale cesta k němu je zdlouhavá. Na tento film se často odkazuje, takže už jen proto se hodí ho znát. Parta dětí z různých společenských skupin je v sobotu po škole. Dlouho to netrvá a jejich rozdíly způsobí nejeden konflikt. Časem si ale uvědomí, že jsou všichni na jedné lodi a že jim nezbývá než táhnout za jeden provaz. Hezky to poukazuje na ty klasické stereotypy na střední škole. "Nikomu bys nechyběl!" ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Málokterý film o teenagerech se natolik zajímá o své hrdiny a snaží se proniknout do jejich nitra jako právě Snídaňový klub. Všechny hlavní postavy jsou v podstatě archetypy (sportovec, šprt, rebel atd.), které rozděluje odlišné společenské vystupování, ale silně je spojují podobné životní problémy (rodiče, sexuální zkušenosti aj.) Dobré určitě je, že každý si tu může najít někoho, s kým se ztotožnit, a ještě lepší je to, že nikdo a nic zde není jen černé nebo bílé. Já osobně jsem si "něco svého" našel víceméně u každého z nich... Většina prcičkovských a post-prcičkovských slátanin téhle inteligentní zábavě nesahá ani po pás (a "Don't You Forget About Me" je prostě parádní song!). 80 % ()

Galerie (100)

Zajímavosti (69)

  • Poznávací značka na autě Brianovy matky je EMC2, zatímco na autě otce Andrewa (Emilio Estevez) je OHIOST. (Othello)
  • Molly Ringwald moc stála o roli Allison, tu však už měla slíbenou Ally Sheedy. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno