Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když Neal, poté co se poprvé loučí na nádraží s Delem, říká, že jejich společná cesta letadlem byla zajímavá, Del odpovídá "To je hláška roku!" Tak já bych se nedivil, kdyby pro mnohé diváky byla tahle Letadla, vlaky, automobily přímo komedií roku! Tvůrcům se zde totiž koncem 80. let, kdy tvůrčí kvality ve světě filmu začínaly obecně hodně upadat, povedla velmi svěží a vtipná crazy komedie o nejednoduchých cestách před svátkem domů a též o osudovém setkání dvou lidí odlišných povah, kteří měli v ten osudový den ale smůlu... nebo spíše štěstí? Trochu předvídatelný děj vyvrcholí možná trochu až pateticky dojemnou rodinnou scénou, ale když se nám ty svátky blíží, proč se trochu romanticky a naplno nedojat? Když tomu závěru, tlačícího jemně na pílu i na city, předchází tolik povedené zábavy, vlastně s tím ani nemám tolik problém. Komika Steve Martina mi vždycky připadala na můj vkus poněkud moc ujetá, ale musím říct, že se mi povedlo bez problémů od první chvíle naladit se s Martinem na stejnou vlnu a užívat si tahle ujetá dobrodružství a trampoty na cestách a stejně jako ti dva se u toho pravidelně naplno smát. Takže... ano! :-) 80% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

V životě jsem měl smůly celkem dost, ale to co stihlo potkat Steva Martina za pohromy, během jedné banální cesty domů k rodině, to je opravdu pech toho největšího rozměru. Všechna ta smůla, nehody a katastrofy, jsou určitě skvělým hnacím motorek k dokonalé zábavě, kdy vás tato svěží komedie nenechá ani chvíli v klidu a tak je určitě zaručeno, že se u jejího sledování, nebude určitě nikdo nudit! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak nějaký film voní osmdesátkama, neodolám a strčím do něj čumák, protože tenkrát ještě byla svoboda, tedy na západě u nás ani tenkrát, "díky" komošům" , no a točili se bijáky na pocit, na pohodu, na zábavu aniž by do toho kecali kdejaké spolky levicovejch sračů a fašounskej neziskovek o tom, že ve filmu není zástupce všech ras a všech sedmi pohlaví a jestli se film prodá v Číně. Prostě zlatý roky, zlatý filmy jako třeba tenhle s ničím se moc netrápí, vytvoří ha ha situaci, udělaá hi hi dialog a nesmrdí na plátně déle než je nutný. Já chci zpátky 80's ! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Díky sympaticky vybraný hlavní dvojici to sice byla pohodová podivaná, ale nemůžu říct, že bych se za celou dobu pořádně zasmál. Spíš jsem měl občas jen takovej menší úsměv na tváři a to hlavně při sledování druhý poloviny snímku. Na vině byl podle mě scénář, díky kterýmu zůstala tahle komedie na půli cesty mezi crazy komedií a povedenou dramedy (i když je fakt, že se v tý době dramedy žánr vůbec netočil). Každopádně mi přišel příběh místama dost nedotaženej a až moc jednoduchej. Na jedno zkouknutí slušný dílko, já jsem aspoň zjistil, že Steve Martin a Kevin Bacon vypadaj pořád stejně:) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale nakonec jo. Šlo by se vyvarovat toho patosu na konci, Steve Martina nemám rád, ale ten Candy byl tak dlouho vtěrkovatej, až to nakonec zahrál dobře. Scénář o jedné ne úplně podařené cestě domů na svátky (odkdy je Den díkůvzdání takový svátek jako třeba Vánoce?) je nápaditý, a to je hlavní. To auto by ale asi těžko uhasili... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama