Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Han22 

všechny recenze uživatele

Synthpop, kožené oblečení, trvalé, zmutovaní zabijáci, sexbomba a dva puberťáčtí outsideři ve stylu 80. let, kteří nemůžou najít babu. Do toho trošku sci-fi, hodně mejdanu a ještě jednou hodně synthpopu. Ale já čekal trošku více sci-fi nebo aspoň něco trošku víc zábavnýho, ne jenom se koukat na holky a mejdan a poslouchat muziku. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto přehlédnutelný středoškolský snímek, ale o to víc mě překvapil. Tohle je snad sen každého 15-ti letého kluka, naprogramovat si holku snů, která udělá všechno, co jí řekne. Přesně tohle se povede dvojici neoblíbených středoškoláků. Tato dívka jim dodá sebevědomí, pomůže jim stát se oblíbenými a najít si holku. Celé je to propletené mnoha vtipnými a ujetými situacemi. Prostě 80ky ve vrcholné formě. Objeví se tu mladý Bill Paxton a Robert Downey Jr. "Máme dům plný mutantů!" ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Bill & Ted se mohou stydět, páč tohle je nejvíce v čase zamrzlý snímek, který jsem kdy viděl. Ale tak nějak roztomile, vlastně tím perfektně pasuje do filmografie strýčka Hughese, kam zapadá nejenom usazením do obligátního Chicaga, ale i hravostí a opětovnou dětskou naivitou. Uznávám, že vjemů bylo příliš a že tuhle jízdu musím, vlastně i chci, vidět znovu. 60 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club ve mně vyvolal zájem o režiséra Hughese. Snídaňový klub je ale jen jeden. Weird science je jediný další jeho film, který mne bavil. Je to sice jen nablblá komedie o dvou šprtech co touží sbalit holku, tak si vytvoří jednu kočku na počítači, ta se zhmotní a ukáže jim zač je toho loket, zábava to ale je. 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bláznivě ztřeštěná teenagerská komedie, až jsem se nestačil divit. Z jedné čtvrtiny celkem romantická a normálně srandovní, ze druhé trapná, hloupoučká a přisprostlá, z té třetí nepochopitelně fantasmagorická, no a zbytku jsem se smál jenom pro ten naivně nostalgický osmdesátkový feeling. Takže logicky z takového mišmaše nemůžu nemít rozporuplné pocity. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama