Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)
  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)
  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)
  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)
  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • Jméno Jericho (Arnold Schwarzenegger) je odvozeno od názvu starobylého města, které bylo podle Bible na pokyn Boha zázrakem dobyto Izraelity. Sídlo zde měl i Herodes. Nedaleko Jericha také Ježíš vyléčil žebráky od slepoty. (rakovnik)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil pouze v roli násilníka a jako herec není v titulcích filmu uveden. V závěrečných titulcích je zmíněn pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)
  • Rola Christine York bola ponúknutá Liv Tyler. Tá ale odmietla, kvôli problémom s kontraktom. Takisto bola táto rola ponúknutá aj Kate Winslet. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama