Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tří dnů a nocí na periferii dnešního velkoměsta se sedmnáctiletá Ema rozejde s frajerem Viktorem, prožije románek s budoucím pilotem Karlem a potká jediného opravdového muže svého příběhu, taxikáře bez taxíku. Ve vztahovém propletenci se postavy a jejich city náhodně setkávají a osudově míjejí. Zhuštěný milostný příběh je vyprávěn tak, jak Ema vnímá svět kolem sebe a hledá v něm lásku, radost a zábavu. Není však jediná, kdo touží po štěstí a nechce tím nikomu ublížit. Emina opuštěná matka hledá druhou životní šanci, zatímco Karlovi rodiče se marně snaží nalézt dávno ztracený smysl svého manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

KANZASHI 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím proč, ale můj hodně oblíbený film, asi proto, že ho moc lidí nezná a líbí se mi obchůdek hlavní hrdinky a její vlasy, heh. Dle mého názoru je nejlepší si pustit film v noci, v nemoci, o víkendu, v zimě, když venku sněží. - Ema má mámu, máma má emu. Nic se tu neděje a přitom vše. Tak trochu samotáři. Praha a taxikář bez taxíku. Jak to chcete? Podle nálady. - ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Tento film mě oslovil velmi specifickým způsobem. Jeho děj byl zajímavý, ale místy jsem se v něm trochu ztrácel, většina postav byla zajímavá, ale přišlo mi, že si stejná většina neprošla žádnou velkou změnou. Herecké výkony byly dobré, ale žádný ničím nevynikal. Na druhou stranu ale musím tvrdit, že audiovizuální aspekty filmu byly nádherné. Prezentace je skvělá a velmi stylizovaná a hudba byla fantastická. Prezentace tohoto filmu by se dala všelijak analyzovat, film má v tomto ohledu podle mě velmi jedinečnou atmosféru, která se v české kinematografii moc často nevidí. 8/10 ()

Reklama

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, možná nějaký herecký výkon by se pochválit dal, ale já ho prostě přes tu ukrutnou nudu přehlídnul. Jel jsem si takhle autobusem a tenhle film mě tam zrovna pouštěli. Já pořád čekal kdy příjde myšlenka, nebo dějový zvrat, nebo DĚJ, ale nic nepřišlo. Žádný a pokud nějaký příběh tak hodně hodně ubohý. Přišlo mi to jako ukrutně dlouhý díl z nějakého seriálu, tak z prostředku série. Nevíte předděj, nepoznáte konec, jenom kousíček nahlédnete, ale nic vám to nedá. Ještě k tomu je to děvčátko neskutečně vlezlé a protivné... ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu svými záběry na celkem milé a hezké věci vytváří dojem, že třeba takové skutečnosti jako country večer v herně a náhodné "vztahy" nejsou až tak hrozné, ale ony hrozné jsou, jak se pak ve filmu ukáže. Zoufalejší než by zpočátku člověka napadlo. Iluzivní (ne)veselé záběry hodnotím pozitivně, vadilo mi ale žvanění postav, hravá "moudrost" hrdinky. (Pokud to ale není součást zvyšování odpornosti skryté pod "barevnými" věcmi.) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je hrozná škoda, že český nezávislý film (tak bych totiž nazval toto hnutí ve stylu filmů Samotáři a spol.) zemřel na úbytě a dnes už se nic takového netočí. Ne všichni lidi jsou úspěšní byznysmeni a pracujou v kancelářích. Hodně lidí žije úplně jinak a taky daleko zajímavěji. To asi ale už nikoho netankuje, což je vidět i na zdejším hodnocení. Mě by to moc bavilo i dnes. Tenhle film má skvělý soundtrack, výtečnou hlavní představitelku, skvělé dialogy a poselství, které není sice na první pohled patrné, ale zato jasné- život sám o sobě je to, co má jediné opravdu cenu. Takový vzkaz je možná pro většinu lidí bezcenný, já ho ale zejména v českém filmu postrádám čím dál víc. A Dorota Nvotová je prostě úžasná. 85% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film má jedno zajímavé prvenství: je historicky prvním projektem ve střední a východní Evropě, který byl realizován digitální technologií HDTV. (raininface)
  • Ocenění Český lev v roce 2002 získala Jana Hubinská za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)

Reklama

Reklama