Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Tomas_Havel

Tomas_Havel (hodnocení, recenze)

suomifilm

V roce 1969 uznala katolická církev, že Máří Magdaléně ukřivdila. Z jejího jména odstranili přídomek kajícnice.  V roce 2016, to znovu zopakoval papež František, jak je uvedeno na konci tohoto filmu, o kterém je tato diskuze. Další informace lze nalézt v dokumentu BBC Tajemství Bible, Skutečná Maří Magdalena, který odvysílala ČŤ.

suomifilm

suomifilm (hodnocení, recenze)

Tomas_Havel

Či bola, alebo nebola Mária Magdaléna neviestkou, alebo ju tak označil len jeden pápež.. to sa asi nikdy nedozvieme. Jediný hmatateľný dôkaz je ale vo svetom písme, kde z nej Pán Ježiš vyhnal 7 zlých duchov (7=plný počet, plnosť). Zaujímalo by ma, z akých zdrojov vychádza Vaše tvrdenie. Rád si preštudujem. Ďakujem.

na příspěvěk reagoval Tomas_Havel

Tomas_Havel

Tomas_Havel (hodnocení, recenze)

Ranné křesťanství mělo mužskou větev představovnou apoštolem Petrem a ženskou vedenou právě Máří Magdalenou. Mužská větev prosazovala šíření křesťanství spíše silou a s pomocí zázraků, ženská se naopak snažila o pochopení Ježíšových myšlenek. Je paradoxem, že postupně zvítězila ta mužská i přesto, že Maří Magdaléna pochopila Ježíšovo učení nejlépe ze všech apoštolů. V 6. století, kdy byl u moci papež Řehoř Veliky se pak církvi již moc nehodilo mít mezi apoštoly ženu, když nechtěli, aby ženy zastávali v církvi vedoucí pozice, tak ji papež prohlásil za nevěstku. Proto je dobře, že se tato křivda v tomto filmu napravuje a ukazuje Máří Magdalenu více podle pravdy.

na příspěvěk reagoval Kaufman, suomifilm

Oktavianus

Oktavianus (hodnocení, recenze)

Úžasnej film. Ježíš očima Marie z Magdaly. Jakmile bude v běžný distribuci, půjdu na něj ještě jednou, a to se mi zrovna moc často nestává. 

na příspěvěk reagoval Kaufman

Syncope

Syncope (hodnocení, recenze)

"Intelligent and thought-provoking" LOL

 

Čtyřicetiletej bílej ježíš se pokouší navázat neudržitelný vztah. Maminy si rozhodně pobrečí.

Seniad

Seniad (hodnocení, recenze)

Franche

Kokote a viděls někdy člověka co žije v Jeruzalému nebo egyptě/arábii, asi těžko to bude fůzatý běloch který je až převelice podobný Ceasare Borgiovi, který byl jen synem hlavní otrokářské m...y.   Takže homo anglán Fínix podle tebe vypadá jako arab..

Seniad

Seniad (hodnocení, recenze)

''Autentický'' ''Kolebka civilizace'' :D Alegorické irelevantní pohádky jsou už autentické, a kolébka civilizace je Jeruzalém který přišel dávno po Egyptu, Číně, Římě a dalších, tyhle demagogické otrokáře a falešné proroky a samozvané světce, bych dal na místo nespravedlivě umučených za celé tisíce let co všechno zmrdali, ukradli, a plagiátorsky převzali alegorické příběhy jiných kultur ( že Egypte ?) A tak co hovno pro bigotní idioty, kteří se po smrti budou sakra divit :)  

Uživatel Steve_Zissou smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama