Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 9

Recenze (189)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme oceňujem hlavne pomerne originálny prístup a prínos k náboženskej tématike a náboženským filmom vôbec. Páčila sa mi aj lyrika snímku a herecké výkony, najmä Rooney Mara bola skvelá. Ale príbeh samotný... čo ja viem, pomerne nezáživné, vrátane mnohých dialógov medzi postavami. Lepší priemer. 65/100 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ač hlavním motivem bylo očištění titulní světice, jako v každé novozákonní historce je tu v centru Ježíš, zde představovaný Joaquinem Phoenixem. Rooney Mara je tedy v nezáviděníhodné pozici titulní hrdinky, která musí zůstat v jeho stínu. Vlastně je dost zvláštní, jak málo se tvůrcům do dvou hodin filmu podařilo dostat. Snad i pro neznabohy je to až moc zjednodušené. Nad vodou to kromě pár herců drží jen kamera a hudba. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Svätica Mária Magdaléna je stále považovaná v západnej kresťanskej tradícii za pomerne kontroverznú - “prostitútku” , ktorá by pokojne mohla byť aj priateľkou (ženou) mučenníka Ježiša Nazaretského, a žeby mal k tomu ešte i deti ? To síce tento snímok režiséra Gartha Davisa zrovna priamo nerozoberá (nezodpovedá), ale taktiež veľmi často bývala v styku práve s Ježišom Kristom, ktorý nakoniec skončil ukrižovaný na hore K-a-l-v-á-r-i-e v Jeruzaleme. Skôr by som ju považoval za akúsi „apoštolku” medzi „12. vernými apoštolmi” , keďže J.K. nebol typickým sám vojakom v poli, ale rád sa nechával obklopovať mnohými ľuďmi, kedy činil svoje zázraky. _A na tieto notoricky známe UDALOSTI sa pozerám prostredníctvom optiky (očí) hriešnice Márie, keď ma sprevádza emotívnymi (vďaka hudbe dostáva snímok vyššiu hodnotovú známku) zápiskami histórie, v tématicky pútavom, príliš židovskom, biblickom filme, ktorý príliš netlačí na pílu, že možno práve kvôli tomu je atraktívnejší pre diváka ? Phoenix je atypickým Mesiášom, keďže podáva extrémne vierohodný herecký výkon, ale v skutočnosti má s ním sotva niečo spoločné, čím by sa autenticitou priblížil k realite, a to isté platí aj o predstaviteľke M.M. , Rooney Maru mám oveľa radšej, ako futbalistu Waynea Rooneyho, ale i napriek tomu nemôžem tvrdiť, že by ma herecké výkony chytili za srdce ! Zaujala ma max. výprava + hudba. Trochu taktiež d.p. Greiga Frasera, ktorý patrí k špičke svojho oboru. Davis nakrútil priemerný film, ktorý nemá extra veľkú výpovednú hodnotu, váhu, rešpekt, že by ste mali potenciál ho vychváliť do nebies-nebeských ! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ojedinělý duchovní zážitek. Marie Magdaléna od Gartha Davise s Rooney Marou a Joaquinem Phoenixem si mě divácky úplně podmanila. Nejen kamerou a geniálními hereckými výkony obou protagonistů, ale taky meditativním hudebním podkresem z Islandu. Tahle zvláštní kombinace na mě fungovala dokonale. Neprávem přehlížený a opomíjený snímek, který nesází na doslovné převyprávění evangelií, ale na duchovní souznění. Výjimečné dílo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

1900 recenze | 2800 hodnocení: Joaquin Phoenix zahraje snad vše. Od tyrana až po mesiáše. A každému jeho slovu a pohledu dokonale věřím, jakoby to ani nebyl ten skvělý herec, ale postava kterou ztvárňuje. Máří Magdalena se navíc tváří nikoli jako epizoda z Nového zákona, ale jako historický film, popřípadě pseudohistorická rekonstrukce. A musím přiznat, že mi to sedlo. Ano, je to místy zdlouhavé, ale na druhou stranu to má svou atmosféru, která mě chytla a nepustila. A toho si cením. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama