Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (189)

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky je to výborné, co taky čekat od Rooney Mara a Joaquina Phoenixe, ovšem zbytek od mdlé režie po meditativní tempo vyprávění je docela divácky náročný „biják“. Respektuju nicméně obě skupiny, kdy jedna bude dobře známým příběhem sledovaným Mariinýma očima uchvácena, druhá si naopak bude hlídat, aby neusnula. Naše hrdinka odchází z římské provincie Judea coby přemýšlivá a „jiná“ dívka, která právě odmítla sňatek s vdovcem, s Ježíšem Nazaretským a jeho družinou do Jeruzaléma, kde jeho život končí a něco zásadního začíná. Právě v druhé polovině snímku je v popředí on, přeci jenom zajímavější a komplikovanější postava, a Máří jej „jen“ doprovází a podporuje. Příběh plyne pomalu, střídají se silné momenty s těmi, které bych mohl postrádat (rozuměj prostříhat). Phoenixův projev je znovu životný a procítěný. Výsledek je komorní, minimalistický, dramatické či emocionální vyvrcholení mi ovšem chybělo, a možná proto jsem někde mezi těmi dvěma skupinami. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Rooney Mara ako Maria Magdalena uchvatna, posobila tak uveritelne, tri hviezdicky davam za nu. Celkovy zazitok z kina mi narusali tri veci. Po prve, nevedela som sa zmierit s tym, ze postava Jezisa je o desatrocie starsia (a este s par kilami navyse). Celkovo ma herec nepresvedcil, v porovnani s Mariou Magdalenou z neho nevyzarovala taka laska. Skoda, ze si reziser nedal viac zalezat na vybere hercov. Po druhe, svaty Peter cernoch? A po tretie, z herecky, ktora bola akoze Jezisova matka som ostala zhrozena (stara, vobec nie pekna a este prisna a chladna!) ACH, jaj. Kazdopadne, som rada, ze sa tocia biblicke pribehy, na tento som sa tesila, celkovo nie zle, ale cakala som viac. Reziserov Lion povazujem za bezchybny film. Tento miestami nudil. Hudba, kamera a vyprava fajn. Vedeli ste, ze Mara a Phoenix spolu ziju? To len tak na okraj. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme oceňujem hlavne pomerne originálny prístup a prínos k náboženskej tématike a náboženským filmom vôbec. Páčila sa mi aj lyrika snímku a herecké výkony, najmä Rooney Mara bola skvelá. Ale príbeh samotný... čo ja viem, pomerne nezáživné, vrátane mnohých dialógov medzi postavami. Lepší priemer. 65/100 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Biblických příběhů není nikdy dost. Za ta léta vzniklo spoustu adaptací jako Noe, Exodus či Umučení Krista. Právě Ježíš Kristus se dočkává nové podoby a nehraje ho nikdo jiný než Joaquin Phoenix. Tenhle film je ale především o Máře Magdaléně, někdy označovanou jako Ježíšovu manželku. Ne v tomto filmu nehledejte žádný milostný či sexuální vztah mezi Ježíšem a Máří. Čekejte spíše film který si s biblickou předlohou především občas až přehnaně vytírá řiť. I člověk který bibli otevřel jednou v životě si všimne několika změn. Ne, nebudu tady řešit to Petra hraje Chiwetel Ejiofor tedy afroameričan kterým Petr nebyl. A to ne kvůli tomu, že ho Ejiofor hraje dobře ale spíše kvůli tomu, že do nějaké etniky nechci vůbec zasahovat. Za větší změnu spíše beru charakteristiku Jidáše či Poslední večeři která vypadá úplně jinak. Vzpomněl jsem si při tom na Umučení Krista od Mela Gibsona který sice taky není úplně přesný film ale dokáže, že z té nepřesnosti vykecat perfektním vizuál. Tím perfektním vizuálem který Máří Magdaléně chybí. Máří Magdaléna má sice nádhernou kameru, hudbu při které se dá pobrukovat, režii Gartha Davise která je snaživá ale je pořád obyčejná. Jediné co film dělá výjimečným jsou herecké výkony dvou hlavních představitelů Joaquina Phoenixe a Rooney Mary. Ztvárnění Ježíše Joaquinem Phoenixem je jedno z nejlepších ztvárnění Ježíše v dějinách kinematografie a Rooney Mara je v roli perfektní. Ta Rooney Mara která mě ještě před 3 roky totálně štvala v Panovi či Carol. Beru fakt, že ukřižování Krista vzalo v potaz právě zmíněné Umučení Krista ale vzhledem k tomu, že je Máří Magdaléna pořád film o Ježíšovi bych nečekal odbytí ukřižování pouhými 2 minutami. A to samé se vzkříšením které by klidně utáhlo také minimálně na půl hodinu (však se také už chystá celovečerní verze aneb pokračování Umučení Krista). Vlastně mě občas mrzelo, že se film někde zastaví a takovými důležitějšími událostmi se tolik nezaobírá. Je to však pořád nadstandardní produkce která vypadá perfektně a kvůli tomu člověk nemůže ten film nenávidět... ale ani ho nějak zvláště milovat. ()

jedna_vrana odpad!

všechny recenze uživatele

Tak fajn. Film, ktorý som dopozerala len vďaka silnému sebazapreniu a nechtami zarytými do sedačky. Už po pár minútach začnete chápať, že to nebude celkom životopis Márie Magdalény a držíte sa nádeje, že to je fajn artové dielo. Je to však zmes nezmyslov zabalených do ligotavého obalu, ktoré sa snažia tváriť múdro. Ale tieto „múdrosti“ sú úplne prekrútené myšlienky z Biblie. Nemá to žiadne posolstvo. J. Phoenix hrá Ježiša, ktorý mal mať 33 rokov – vyzerá na 70 a tvári sa, ako by ním lomcovala jedna - dve psychické diagnózy. Judáš je taký milý chlapec, ktorý sa len chce stretnúť so svojimi zosnulými. Mária, Ježišova matka, pôsobí nesympaticky a väčšinou len zazerá okolo seba. Neakceptovateľné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama