Reklama

Reklama

Max Walker je v roce 2004 už deset let zaměstnancem tajné vládní agentury, střežící tajemství stroje času a dbající na to, aby nikdo možnosti cestovat v čase nezneužil ve svůj prospěch. Nekompromisně zasahuje ve chvíli, kdy někdo mění události a tím ohrožuje budoucnost. Ani on sám nesmí daná pravidla porušit, přestože by mohl zabránit nevysvětlitelné násilné smrti milované manželky před deseti lety. Když se mocichtivý senátor McComb rozhodne stroje času použít k tomu, aby získal peníze pro chystanou prezidentskou kampaň: Tento bezohledný kariérista hodlá zasahovat do času – v nově vzniklé budoucnosti má v plánu zlikvidovat agenturu, aby měl volné ruce pro své špinavé plány. Dokáže se mu postavit jedině neúplatný Max… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Akční / Sci-Fi a cestování časem, většinou vytvoří zmatek, v tomto filmu to neplatí. Film je velmi zajímavě a dobře natočen. Jean-Claude Van Damme jako člen jednotky TEC, která bojuje proti zneužívání cestování v čase. Timecop je rozhodně jeden z nejzajímavějších projektů, kterých Jean-Claude, kdy zúčastnil. Příběh o cestování časem je solidně zpracován a díky tomu je film zajímavý a nenudí, podíl na tom má i režie Petera Hyamse a také Jean-Claude Van Damme, který byl v top formě, což několikrát ukáže během snímku, bitky jsou natočeny ještě starým zlatým stylem, takže žádné zběsilé střihy tady nenajdete. Vynikající film – Doporučuji. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem lehce změnil názor a hvězdu přidal.. tu a tam nějaký záblesk něčeho s přidanou hodnotou Hyams vykřesal, pořád je to ale málo. Navíc mi tu chyběla taková ta zvláštní atmosféra, která „zdobí“ většinu Van Dammeových starších filmů!! Ale postupně. Van Damme tentokrát představí svůj holý zadek už v první čtvrthodince. Ještě předtím ukáže podrážku darebovi, který čmajzne nebohé seniorce kabelku. A pak se začnou dít věci. Když režisér zavelí akce, je na co se dívat, jen je to trestuhodně porcované rychlým střihem. A není toho tolik, jak bych si představoval. A navrch to není taková ta přímočará akce (navíc když přijde, je docela krátká) jako třeba v případě Dvojitého zásahu, ale Hyamsův tým nenudí. Van Dammův policista pracuje jako agent zabraňující zneužívání cestování časem. To se zalíbilo senátorovi, který si brousí zuby na prezidentské křeslo. Dostaneme se tak do roku 1863, kdy bude Konfederace chudší o ukradené zlato, i na Wall Street léta páně 1938, kde zase sebevrazi plní černokronikové rubriky novin. A pochopitelně i do budoucnosti, kde to chce tenhle solidní projekt také rozbalit. Tvůrci se pokusili o ambicióznější látku, zabrousili do sci-fi, které se sice dějově a situačně rozpadá jako domeček z karet (jak se vrací cestující zpět? x Van Dammova milá nepozná starší verzi svého přítele s delšími vlasy x vrací se jen ti dobří, ač v různých časoprostorových rovinách zemřeli), chybí mu pořádná výprava i sci-fi údernost. Ale diváci na vandammovskou roznožku slyšeli a po celém světě nechali na pokladnách kin přes 100 milionů dolarů. Tehdy prostě Jean-Claude válel – napříč žánry!! ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden ze tří dobrých snímků Jeana Claudea VanDammea (ještě Univerzální voják a Dvojitý zásah) a jeden ze tří dobrých snímků Petera Hyamse (ještě Kozoroh jedna a 2010 Druhá vesmírná odysea). Od obou mužů jsou všechno ostatní opravdu nepříliš zdařilé bláboly. A můžete mě citovat. A když jsme už u toho vypočítávání, jeden ze dvou dobrých snímků Mii Sary (ještě Legenda) a jeden ze čtyř dobrých filmů Rona Silvera (i když nikde nebyl hlavní postavou, ještě Exploze, Silkwoodová a Ali), jen Bruce McGill je světlou vyjímkou v tomhle filmu plným hvězd ze druhé kategorie. Nejen v McGyverovi měl životní roli. Mimochodem, a neříkám to často, dabing s Jiřím Pomeje je mnohem lepší, jak originál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za dávnych cias v predalekej galaxii, ked som bol maly kinder, tak tento film som mal zo vsetkych Van Dammoviek najradsej. A stale do velkej miery u mna funguje, aj ked uz by som ho na prve miesto nedal. Je to taky skvely mix akcie a romantiky v sci-fi prostredi, co je presne moja salka kavy. Sci-fi gadgety mi trochu pripominali moju oblubenu Hviezdnu branu. Aj z tohto nametu by bol v spravnych rukach skvely serial. Bohuzial ti packali, ktori ho dostali do ruky, tento skvely namet uplne zmrvili. Ale spät k filmu. Ustredna zapletka je super. Postavy takisto. Sympatak Van Damme znova v dvojulohe (co je po roznozke jeho druhy najcastejsi trademark), nadherna Mia Sara, ktora sa neboji ukazat hore bez, slizky zaporak Silver a vtipny sef Bruce McGill. Takisto ta sci-fi omacka ma bavi, len teraz uz naplno vnimam prilis vela nelogicnosti ohladom cestovania v case, ktore si tu vymysleli. Holt je to len becko a scenaristi sa pri jeho pisani prilis nenadreli. No a nakoniec tu mame akcne sceny. Na nich vidno, ze Hyams bol sice solidny ale len rutiner. Su dostatocne dobre, aby ohurili 12rocneho kindera, ale na to, aby sa stali nadcasovou klasikou zdaleka nemaju. V sucasnosti ma bavia hlavne vdaka R-kovemu ratingu a prehladnemu strihu. Inak je to len dobry standard. Najviac mi v celom filme chybala nejaka nahanacka alebo velkolepejsia scena. Samotny film vyzera dost lacno. Je tu len par prestreliek a nejaka ta bitka. Prestrelky su kvalitne, ale v bitkach Van Damme nema moznost ukazat vela so svojich schopnosti. Iba nutny zaklad. Nejake tie otocky, udery a povinna roznozka. Lenze ich prevedenie je taky klasicky americky standard bez poriadnej drsnosti a udery su kamuflovane strihom a hlasnym zvukovym efektom. Po tych sialenostiach ake sa tocia v azii ma uz tento americky styl prilis neohromi. Nakoniec to vyzera, ze tento film v ziadnom ohlade prilis nevynika, ale vysledny mix je velmi prijemny film a zaroven taka netradicna Van Dammeovka. Takze tomu dava spokojnych 8/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů (těch staršího data), v nichž se objevil Jean-Claude Van Damme a já ho jaksi míjel bez povšimnutí až dodneška. Nevím, možná za to mohl i fakt, že se mi stručný obsah filmu nikdy nevryl pod kůži a tím pádem ho mé senzory nechávaly tak dlouho ležet ladem. No teď jsem to tedy napravil a popravdě nemůžu říci, že bych byl zrovna dvakrát spokojený. Dá se na to dívat, ty pasáže z minulosti jsou vcelku dobré, akčních scén je tu taky dost, ale na víc jak průměrnou záležitost to nevidím. Bohužel… ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Plakáty se svůdnými robotkami, které jsou k vidění v pracovně operátora stroje času Rickyho, jsou dílem japonského umělce Hajima Sorayamy. (fifox)
  • Po dokončení filmu dostal Van Damme nabídku na natočení 3 filmů s honorářem 12 milionů amerických dolarů. Van Damme, v té době závislý na kokainu, však odmítl s tím, že si přeje 20 milionů, podobně jako Jim Carrey. Jeho kariéra pak nabrala negativní směr. (colin70366)
  • Film a komiks se liší v tom, že předchozí časový konflikt v původním komiksu se odehrává v odlehlé hornické vesnici v Jihoafrické republice, kde jsou afričtí horníci strašlivě zanedbáváni a zneužíváni svými bílými majiteli. Tato zápletka se ve filmu nevyskytuje. Zločinec z budoucnosti, John Adam Packer, se snaží ukrást obří diamant, který se nachází v dole. Walker (Jean-Claude Van Damme) se objeví v dole, aby zatkl Packera a přivedl ho před soud. Packer aktivuje high-tech robota lovce/zabijáka, kterého si přivedl z budoucnosti, aby bojoval s Walkerem. Walker v boji zvítězí a rozdrtí robota pod troskami. Podmaní si Packera a předá obří diamant, po kterém Packer toužil, jednomu z černých horníků, kteří zachránili Walkera během boje, Josephu M'Botovi. (Untentrauer)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno