Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (340)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásny dojemný film se skvělým chlapcem Augustem v čele, jsem rád že to má více příběhu které se točí okolo zvláštního chlapce, celý příběh je kouzelný celou dobu jsem si film náramně užil. Hudba skvělá a herci super až na jednu výjimku Julia, prostě mi tam neseděla a dvakrát ji nemusím no ale budiž. Prostě krásně natočený film. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Trvat tenhle film ještě tak o deset minut víc, praskla by mně z něj asi hlava. Z těch úsměvů, z té dobroty, z těch všech hodných lidí okolo. Myslím, že všeho moc škodí a tady to platí dvojnásob, čímž mám na mysli hlavně cukrkandlový konec, který moje hodnocení zvrátil na dvojkovou stranu. Realita vypadá mnohem jinak a to je asi jediný a dle mě úplně rozumný důvod, proč zase jednou po čase půjdu proti proudu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Narodil se s vadou obličeje, podstoupil nespočet operací, aby vypadal alespoň tak, jak vypadá. Nemůže za to, nezmění to. „Možná my můžeme změnit, jak se na něj díváme,“ reaguje ředitel školy a divák moc dobře ví, o čem tenhle kousek je a bude. Auggie je přesto fajn kluk, kterého dosud vzdělávala doma máma Julia Roberts (jako vždy usměvavá a spolehlivá). Nyní přichází poprvé do školního prostředí, děti jsou samozřejmě svině, takže nejprve sedí ve školní jídelně sám, postupem času ale obklopený spolužáky. Mezitím se seznamujeme s pohledem druhých osob, takže záhy pochopíme, jak Auggieho vzhled ovlivňuje jeho sestru a další. Američané tyhle cukrkandlové kousky rok co rok potřebují a nutno podotknout, že i umí, výsledek ale potěší kdekoho svou lehkostí, procítěností i humorem, který samozřejmě potřebuje absolutně optimistické vyznění na všech frontách. Na dřeň nikdy nejdeme, několik scén je zbytečných nebo zbytečně dlouhých, ale vesměs převládá spokojenost. A toho času jedenáctiletý Jacob Tremblay jen potvrzuje, že je slušný talent. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Mezi 3-4...nevím, jestli má imdb patent na systém 10* hodnocení, ale toto 5* je prostě pruda...ano, je to pruda...ale změna by patrně zbořila všechny předešlé **, což by mělo za následek kolaps čsfs...takže nezbývá nic jiného, než se s tím smířit...to taky zbývalo malému chlapci tohoto snímku (i když v jeho případě šlo o větší tragédii), který reflektuje posměch, hněv a šikanu už na základní škole. Body dolu za stopáž (už to bylo dlouhé) a opakující se motiv otloukánka a šikanérů. A jak píši v úvodu, je to mezi 3-4. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Američané se naučili produkovat velké množství béčkových a céčkových filmů, které jsou všechny točené podle stejného principu. Vyberu si téma, obsadím to známými herci, odvyprávím příběh ... a divák má pocit, že už to někdy viděl!! Hlavně, aby u toho tekly slzy, protože američané se rádi dojímají! Nevím, na kolik evropských diváků to funguje stejně, na mě moc ne, mě to prvoplánovité dojímání spíše otravuje. Tady bylo všechno krásně upravené, nalíčené, modelové situace, všechno s dobrým koncem. Prostě tak, jak to v životě nikdy není. Film k žehlení nebo třídění a zašívání ponožek. Jednou bohatě stačí. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama