Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Agathina oblíbená... a moje taky. "Žil jednou jeden křiváček, ten ušel světa kraj a našel křivý pěťáček u křivých schodů, co tam maj. Měl křivou kočku, co chytla křivou myš, a všichni žili pospolu a v křivém domku měli skrýš." Rodinka je tu vylíčena pěkně pošahaně a herecké obsazení to dokonalo (Gillian Anderson si obzvláště užila afektovanou herečku Magdu), ale měla jsem trochu problém s ústřední dvojicí. Jediné momenty, které jsem jim beze zbytku věřila, byl ten večer, kdy si dali od vyšetřování off a šli se bavit do tančírny, to bylo fantastické. Jinak.. co zde máme pro ty, kdo nečetli? Jeden dům, jedna mrtvola, všichni podezřelí... rozuzlení hodné pouze královny detektivek, kterou Christie zůstane po věky věků. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Román Crooked House (1949) považovala Agatha Christie za svůj nejoblíbenější. Snad proto, že si konec uhájila proti předpokladu nakladatelů. Pro diváky je každopádně ten materiál zajímavý i proto, že jej filmaři příliš nevyužívají. A tak tu máme možnost setkat se s látkou relativně neotřelou a zajímavou; navíc herecky v ní dominují Glenn Close a Gillian Anderson mimo své obvyklé manýry. A ačkoli mám předválečnou Christie v mnoha směrech raději, toto rozhodně nepovažuji za prohru. Jen se filmaři mohli více držet estetiky 40. let, 50. léta jsou už přeci jen někde jinde. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný velký dům, celá rodina pohromadě, obrovské jmění, smrt dědečka.. Vnučka si najme soukromé očko, bývalého přítele, aby prošetřil událost, věří totiž, že šlo o vraždu a má strach, ocitla se v hadím doupěti.. Bavila jsem se, nenudila ani minutu, vidět Glenn Close s brokovnicí, Gillian Anderson pod obraz a k nim malá Honor, pro mě velice zajímavé filmové zpestření, včetně slovních přestřelek členů noblesní rodinky.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spletité vazby v jedné rozhádané rodině sice daly zabrat na zapamatování, horší však je celé pojetí filmu, Příliš natahované, vsuvky z Egypta (dost laciného vzhledu) tomu nepomohly. Detektiv mdlý. Způsob řešení nevýrazný, spíš se pachatel tak nějak vyloupl, než že by ho detektiv odhalil. Konec useknutý a odbytý. SHRNUTÍ: Další honosné sídlo, které obývá klubko zmijí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)
  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)

Reklama

Reklama