Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že sice jsem knihomol, ale příběhy Agathy Christie neznám, její psaní mi nesedlo, takže jsem v podstatě netušila do čeho jdu. Celou dobu jsem tipovala, kdo bude vrah, ale byla jsem totálně mimo. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo to udělal a když to pak řekli, čuměla jsem s otevřenou pusou. Fakt skvělé drama. Určitě doporučuji a doporučuji to i těm, co nemusí detektivky. Za mě dobrý. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spletité vazby v jedné rozhádané rodině sice daly zabrat na zapamatování, horší však je celé pojetí filmu, Příliš natahované, vsuvky z Egypta (dost laciného vzhledu) tomu nepomohly. Detektiv mdlý. Způsob řešení nevýrazný, spíš se pachatel tak nějak vyloupl, než že by ho detektiv odhalil. Konec useknutý a odbytý. SHRNUTÍ: Další honosné sídlo, které obývá klubko zmijí. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš schematické podľa zaužívaných zvyklostí hľadania páchateľa vo veľkom dome, kde všetci žijú na jednej hromádke. Oceňujem hlavne ľahkú orientáciu v postavách, no na druhú stranu to však mohlo mať vplyv na pomerne rýchle a jednoduché odhalenie páchateľa. Celý čas som si hovoril, že dúfam, že sa mýlim... no žiaľ nemýlil som sa. Častá nuda celého pátrania sa pretavila aj do atmosféry, ktorá mi prišla taká nijaká a pomerne nevýrazná. Po filmárskej stránke ma to teda moc nechytilo, ale nechcem krivdiť, kniha môže byť zaujímavá. Slabší priemer. 55/100 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Román Crooked House (1949) považovala Agatha Christie za svůj nejoblíbenější. Snad proto, že si konec uhájila proti předpokladu nakladatelů. Pro diváky je každopádně ten materiál zajímavý i proto, že jej filmaři příliš nevyužívají. A tak tu máme možnost setkat se s látkou relativně neotřelou a zajímavou; navíc herecky v ní dominují Glenn Close a Gillian Anderson mimo své obvyklé manýry. A ačkoli mám předválečnou Christie v mnoha směrech raději, toto rozhodně nepovažuji za prohru. Jen se filmaři mohli více držet estetiky 40. let, 50. léta jsou už přeci jen někde jinde. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodně těšil, ale výsledkem jsem byl poněkud zklamán. Snímek sice nebyl špatný, ale pokud napíše knižní předlohu Agatha Christie, čekám prostě něco víc. Příběh se mi zdál být po celou dobu spíše průměrný, závěr proto extrémně vyčníval, jelikož byl skvělý. Z hereckých výkonů bych zmínil hlavně ty, které předvedly Christina Hendricks a zejména Glenn Close, ta mě tentokrát bavila nejvíc. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)
  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)

Reklama

Reklama