Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v zoologické zahradě usmrtí ve výběhu hroch mladou ženu, vypadá to jako nešťastná náhoda. Detektivové ovšem tuší, že pravda je jiná. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v prvním z nové řady televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě byl nejlepším kapitánem Exnerem, ztvárněným na plátně Jiří Kodet. Jeho charisma, nadhled a elegance nejde napodobit, ale Michal Dlouhý jako Exner mi vůbec nevadí. Výběr hlavní postavy určitě nebyl krok vedle, nevadí mi ani jeho kolegové Novotný s Vondráčkem, i když mi hlavně prvně jmenovaný nesedí do role kriminalisty už poněkolikátý po sobě. Všechny jmenovaný převyšuje jednoznačně Petr Nárožný, takže s takovou dardou herců by nemusel být problém natočit něco koukatelnýho. Takže proč tak nízký hodnocení ? Je to jasný, už poněkolikátý po sobě se ukazuje, že pro Primu je problém natočit nějakej krimi seriál hlavně díky dobrýmu scénáři. Rozdělenej případ na dva se hodně podobá dřívějšímu Temnýmu kraji, těch hluhejch míst bylo v obou dílech tolik, že se z dvou dal udělat v pohodě jeden. První díl naprosto nekoukatelnej, přišlo mi to točený spíš jak parodie nebo komedie. Druhej díl už o něco lepší, ale všechno zabíjí otřesná hudba, která je místy až otravná. A nevím, kdo říká té maďarské fuchtli hozené přes Dunaj herečka, ale ta se spíš než na plátno hodí radši do zubařskýho křesla. No byly to první dva díly, jestli si budu moct vybrat v nedělní večer Exnera, nebo na druhé komerční stanici Modravu, dám přednost určitě Četnickým humoreskám:-). Určitě jsem neviděl poslední díl, tak nějak doufám, že Exner půjde s kvalitou nahoru, jeho postava by si to vzhledem k předešlým filmům a hlavně k osobě předlohy zasloužila. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Co se týká rozuzlení, bylo zajímavé, nikoliv neočekávané, protože mě to napadlo už v první díle, ale vzhledem ke způsobu vraždy jsem tuto možnost zase opustil. Za to ovšem můžeme poděkovat především panu Erbenovi, který to takhle vymyslel. Tvůrci filmu to jenom převzali a naštěstí nezkazili. Vica Kerekes nepatří mezi ženy, které by navštěvovaly mé tajné sny, takže její vztah k Exnerovi mě nechává chladným, bohužel se smiřuji s tím, že se bude asi vyskytovat ve všech dílech. Jinak se samozřejmě negativně začalo projevovat zvolené schéma dvou dílů na případ, takže některé situace byly zbytečně natahované a děj byl mírně rozvleklý. Uvidíme, jak to bude působit v dalších dílech.Dialogy nejsou zrovna vytříbené, je to holt Prima. Paperbackové oddechové čtení na víkend. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je báječné až bezva rozuzlení prvního případu Exnera v podání Dlouhého? Ale tak nijak zvlášť oslnivé, ale zcela jistě přijatelné. Vysloveně jsem se pobavila tou matinkou zralou na vdávání svého syna v podání Jitky Sedláčkové, líbila se mi Máša Málková, na kterou jsem zvyklá z MDP, k zahození nebyla ani dvojice starých kriminálních živlů Tesařová - Nárožný. Místy to má dobré nápady, na pokračování jsem zvědavá a to je mnohem více, než Prima dokázala v několika posledních svých seriálech. ()

bohzde odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda. Na knižní předlohu nedosažitelné - scénárista a režisér dostali za úkol natahovat děj??? Dialogy tahají za uši. Michal Dlouhý v roli Exnera je spíše za bonvivána. Pat a Mat v podání Davida Novotného a Jana Vondráčka jsou spíš detektivové k pousmání. Arnošt Goldflam v roli patologa - to už je fakt moc. Ale největší výhrady mám k Vice Kerekes - proboha jak to mluví? Proč jí nenechat mluvit slovensky, ta čeština je příšerná!!! ()

Josef.Svejk

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly jsou zatím trapná parodie. Phil Marlowe meets 007. Česky policajt v Jaguáru XK-E jako ve svém kazdodenním autě, denně vyžehlené obleky z čistírny site na míru atd atd? :) V Miami Více alespoň vysvětlili, že Sonny Crockett jezdil ve Ferrari Testarossa, protože byl undercover agent a auto bylo části jeho utajení. Kapitán české policie by musel být bud dědicem nějaké velké kupy peněz po (hodně bohatem) dědečkovi nebo na výplatní pásce mafie, aby si mohl dovolit XK-E jako svůj denní dopravní prostředek :) Kam na tyhle debilní nápady scenáristé chodi je opravdu otázka :) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama