Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (218)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Len by som chcela pripomenúť, čo písal v jednej zo svojich kníh nedávno zosnulý izraelský spisovateľ Amos Oz: "Takmer všetky konflikty na svete sa dajú charakterizovať ako súboj dobra a zla. Je jasné, kto sú tí dobrí a kto sú tí zlí. Súboj Izraelcov a Palestínčanov je však súbojom dobra a dobra, kde nebojujú tí správni chlapci s tými zlými chlapcami, ale kde bojujú správni so správnymi." Tak si vyberte. Ale to je vlastne nemožné. Taký Radek99 to vo svojom komentári vidí inak a presne jemu boli predošlé vety určené. Odhliadnuc od filozofickej roviny, film je pútavý, dynamický a jeho ozdobou sú herecké výkony. Prestrihávanie na tanečný súbor je efektné a režisér veľmi dobre vedel, čo robí. Za mňa veľmi dobre, pozriem si to pokojne aj viackrát. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně podhodnocený snímek. Je sice pravda, že režisér se trochu hledal v žánru a proto v jeden okamžik tu máme politické drama, následně válečný a pak zas tanečný film. Zkombinovat taneční vystoupení a k tomu útok na teroristy nebylo nejmoudřejší a vážně to nefunguje. Filmu taky neprospívají nesympatické hlavní postavy, i když herci zahráli dobře (čest izraelcům). Samotný příběh, autentické záběry a zajímavost příběhu se mi líbila a proto jsem rád, že jsem film mohl vidět. Jen ho trochu jinak pojmout! ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka to není, no na druhou stranu ani bezobsažný průšvih, světlé chvilky se najdou, z mé strany v podstatě jen lehké zklamání.. Silný námět inspirovaný skutečnou událostí o únosu letadla Air France v roce 1976, k tomu slušní herci, zejména Daniel a Rosamund to popotáhli, oba byli bezvadní, ovšem ten střih, moje nervy.. Ten, kdo tohle stříhal, zasloužil by klečet na struhadle, tím závěrem zničil můj celkový dojem.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné dramatické události velmi nezajímavě vylíčeno. Navíc pár věcí je přidáno.Ocenil bych více historických detailů než romantickou vsuvku. Přitom popisností je ve snímku více než dost. Palestince máme pochopit – jen se mstí kvůli svým rodinám.Nácvik elitní jednotky trvá 15 minut a je dost nepřehledný a s tanečním vystoupením. Bourání zdi kvůli selekci cestujícím je vděčný detail. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další Baader Meinhof komplex se sice nekoná,ale vzhledem k tomu,že mě tahle doba celkem zajímá se mi 7 days in Entebbe i přes svou nekonzistentnost líbilo.Padilha je zkušený režisér a jeho filmy mám rád,ale tady jako by nevěděl jestli chce mít spíš akční film,nebo politické drama.Díky tomu tu tak ani jednoho není dost,ale zároveň to pořád není průšvih a 7 days baví po celou dobu...teda aspoň mě bavilo.Finále prostříhané s tanečním číslem mi nevadilo ba naopak mi přišlo jako zajímavý nápad,který finále dodal šmrnc...70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu je smrt Yonatana Netanyahua (Angel Bonanni) uvedena mnohem dříve než ve verzi událostí rodiny Netanyahu. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama