Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (393)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezvadná Jessica Chastain v další z rolí, které tak umí, tedy v roli ženy, jež si jde za svým a většina ostatních postav jí při té cestě slouží jako koberec. Dialogy z pera Aarona Sorkina je radost poslouchat, ovšem i s režií si poradil tak, že dvě a čtvrt hodiny uteklo, ani nevím jak. Nemůžu nezmínit Idrise Elbu, který byl Jessice Chastain rovnocenným hereckým partnerem a podává výkon jako Morgan Freeman v nejlepší formě,  Kevina Costnera v menší, ale velmi důležité roli, a také jako vždy dokonalou hudbu Daniela Pembertona. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa áčková herečka (ešte je kategória super A, ktorú reprezentuje napríklad Charlize Theron) tak nevyprsovala. A už dlho žiadny pokrový film nevyzeral tak nádejne. Velká hra sa dá rozdeliť na tri zložky. Jessica Chastain a Idris Elba za 3*. Jessica Chastain a pokr za 4*. Jessica Chastain a křoví/vata za 2*. Z filmu vyhodiť 40 minút a dostali by ste uveriteľný, ale pritom atraktívny vhľad za pokrovú oponu. Takto Jessica dvojčata vetrala len s 50% úspešnosťou. Osobne by som Velkú hru prirovnal k Sázka na nejistotu. Veľa informácií, veľa dialógov, ale pritom nenuda s dobrým obsadením. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dialogy neskutečně nacpaný film, který je extrémně ukecaný i na Sorkina. Naštěstí Sorkin dialogy skutečně umí a v tomto případě si výtečně poradil i s režií. Málokdo umí tak jako on, převést diváka do děje a vyprávět o komplikovaných tématech s takovou lehkostí a detailností jako on. K ruce má výborné herce v čele s úžasnou Jessicou Chastain, která je zde ještě zajímavější než v Případu Sloane. Pokud by závěrečná půlhodinka, tak výrazně nezpomalila oproti výbornému tempu, které měl film od začátku, bylo by to za plný počet. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborná Sorkinova prvotina s už neodmyslitelně brilantně ukecaným scénářem. Chastain celý film táhne s lehkostí jí vlastní. Nevím, jestli Sorkin zatím našel svůj vlastní režijní styl, ale film baví, napíná, dojímá celé dvě hodiny na 100%, což je vizitka, s kterou se může pochlubit ne každý ostřílený tvůrce. Strukturou mi to docela připomínalo The Big Short, akorát tady Wall Street nahradí pokerová logistika. Bohužel, jelikož jsem v tomhle úplný analfabet, mohli by klidně mluvit latinsky a rozuměla bych tomu asi stejně. Každopádně je to vynikající filmový požitek, jehož poselství si sebou ponesu ještě dlouho a právě proto si to těch pět hvězd zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $28,780,744Tržby Celosvetovo $59,284,015Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,721,611Tržby za predaj DVD v USA $675,594║ Tak toto je maškrta. Aaron Sorkin pri svojom debute na režisérskej stoličke doslova exceluje a krásne podfarbuje príbeh. Doslova si nás pripúta na túto jazdu. Všetko tu má svoje miesto, napätie, dokáže vzápätí okoreniť nejakým trefným spojením. Jessica Chastain je vo svojej úlohe famózna, podmaní si nás. Záver som čakal trocha iný ale zas aj tak tvorcovia prekvapili. /100%/ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Molly Bloom, ktorá má zákaz vstupu do Kanady pre obvinenia z federálneho zločinu, získala 48-hodinový preukaz na návštevu tejto krajiny v deň premiéry filmu na TIFF. (zajo91)
  • Postava Charlieho Jaffeyho (Idris Elba) je fiktívna. Charakter postavy je zložený z viacerých právnikov, ktorých si Molly (Jessica Chastain) na svoju obhajobu najala. (De Large)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama