Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (393)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neporušujte zákon, když porušujete zákon." Mezi pokerovou a právnickou terminologií jsem ztracen, ale jenom trochu. Spíš rozumím spojení termínů sportovec a fair play, ale takhle se o hromady dolarů nehraje. To chce ostrý lokty a jejich majitele já nemám rád. Sorry Molly, ale zapomeň na mě, radši půjdu s tvým právníkem Jaffeym na drink. To byl sympaťák. Stejně mě nejvíc bavily ty rozbory pokerových partií, přestože stále nevím, kde jsou v tomto sportu branky, body nebo alespoň sekundy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Klasický Sorkin, a tentokrát nevládne jen perem, ale i (režijním) mečem. A Aaron Sorkin je bůh, to si ujasněme předem. Takže dialogů je tu víc než ve většině ostatních filmů dohromady, inteligentnější je to taky víc než většina ostatních filmů dohromady, a když dojde na hluboké vztahy, tak je ten do té chvíle geniální autor najednou docela poleno. Z drtivě analytického intelektuála prostě Voltaire nebude. Nicméně nejspíš si je svých slabostí vědom, takže těch tu naštěstí moc není - a Jessica Chastain je také bohyně, takže i ty dokáže uhrát (taky je imho nejlepší herečkou současnosti). I z tak strašlivě jalového žánru jakým "true story" biografie jsou dokáže Sorkin vykřesat napínavé zlato které bez debaty patří scénářem mezi to nejlepší z tohoto roku, a režijně mezi ty nejlepší debuty vůbec (ano, on překvapivě doteď nic nenatočil - ale škola Finchera a Boylea je jasně vidět). Až teď zděšeně zjišťuji že film měl 140 minut - subjektivně během něj utekla tak hodina a půl. 9/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý tak skoro nezabudnem. "Molly´s Game" je absolútna lahôdka v rámci tvorby filmu, rozprávania príbehu a vytvorenia atmosféry, ktorá človeka maximálne pohltí. Toto je story, ktorú som si odsedel, ani na moment ma nenudila a najmä mala postavy, ktoré ma neustále presviedčali k tomu, aby som s filmom vytrval, a aby som chcel vedieť viac. A najmä som bol po celý čas na strane Molly. Prečo? Lebo pôsobí ako človek, ktorý chce skutočne len jediné. A to je zachovať sa fér. Lebo nemá dokopy už nič viac. Jediné čo jej štát nevzal je jej vlastné meno a chce si ho zachovať a nepošpiniť. A Jessica Chastain je v hlavnej role absolútne úžasná. Lenže to nie je jediné čo na filme funguje. Idris Elba tu má jeden fantastický monológ, ktorý obsahuje v sebe úplne všetko a dáva tomu tak silný nádych, že miestami som aj prestal dýchať a len som ho počúval. Kevin Costner je takisto úžasný. A hoci som si myslel, že bude len zlý otec, tak jeho rola je nakoniec oveľa väčšia a ku koncu filmu sa konečne dozvieme to čo sme potrebovali počuť. A dá to aj Molly samotnej oveľa väčšiu dávku osobnosti a pochopenia voči nej. Celkovo keď to vezmem, tak všetci v tomto filme podali skvelý výkon. Jediný,kto ma miestami ťahal von a pôsobil na mňa otravne bol Chris O´Dowd. Mám ho rád a je podľa mňa dobrý herec, no v tejto role som ho skutočne nemohol stráviť. Najlepšie na filme ale je fakt, že na konci ma dokázal dostať do sĺz. A nielen smútku, ale aj radosti. Vyvolal vo mne skutočné emócie, podal silný príbeh a predstavil mi ľudí, ktorí si ma skutočne dokázali získať. Vysoko odporúčam využiť možnosť ísť na tento film do kina. Nebudete ľutovať. Vysoká karta hneď na začiatku roka. Hodnotenie: A ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain to se svými rolemi silných žen za poslední léta docela roztočila. Velká hra je v podobném duchu, ale zároveň je ještě tak dobře natočena, že nestačíte zírat. Aaron Sorkin do 140 minut nacpal tolik informací, že jsem chvílemi měl co dělat, abych všechno dobře pochopil a nebo alespoň vstřebal. Proces vyprávění je tady opravdu nekompromisní. Na druhou stranu se tady nestačíte ani nudit, protože i když budete občas v odborných pokerových popiscích ztraceni, tak pohled na Jessicu Vás uklidní, že to vlastně v rámci celého filmu zase tolik nevadí. Ještě, že měla po boku právníka Idrise Elbu, protože když už něco nedokázala vysvětlit, on to s radostí udělal za ní. Velká hra je skvělý film. Živý, zábavný a příběhově neuvěřitelný. Takové jsou nejlepší... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu 2016 do 9. února 2017 v Torontu. (PaTeXx)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama