Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (543)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

5/10 - páč je to úchvatný náznak úchvatného bizáru. Bohužel, pod bombastickou trikovou stránkou a atraktivním designem i akcí se skrývá typický vopruz, který vás přestane zajímat zhruba v polovině. A přitom je tam tolik super možností, fakt! Rozhodně mě mnohem víc zajímala podzápletka "ohyzdný zombie-kyborg vychovává zjizvenou holčičku v úchylně hračkářském doupěti" než ústřední "megapadouch vyrábí megazbraň aby ovládl celý svět". Bohužel, tvůrcům chyběly koule i větší nezávislost, takže blockbusterový tradicionalismus válcuje všechny zajímavé vedlejší linie i pozadí moc hezky načrtnutého postapokalyptického světa (což se vyplatilo, v USA výdělek patnáct mega, hahaha). Líto je člověku všech postav (ukradené jsou člověku úplně všechny) i jejich představitelů (všichni vesměs vypadají jako výběr z modelingového katalogu). No, taky je to zbytečně dlouhé a ani Junkie XL není v tradiční formě. Za vidění každopádně Smrtelné stroje stojí - už jen proto, že prostě skvěle vypadají a pod všim tim balastem se nachází spousta zajímavého potenciálu. Strašná škoda, že nebyl využit... a po kolosálním neúspěchu v kinech už nejspíš ani nebude. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli té opulentní výpravě, i když digitálně notně vytuněné, a kvůli bizarním "gilliamovským" obrazům to stojí za to. Je to přesně ten druh pohádky jakou můžu všemi deseti. Fantaskní dalekobudoucí svět změněný k nepoznání, akcí nabitý fantasmagorický děj, fascinující vizuálno, patos i infantilita v mezích snesitelnosti, tak trochu něco jako Mad Max pro starší děti, škoda že jsem něco takového nemohl vidět ca ve dvanácti. A o čem že to vlastně je? Zjednodušeně o tom, jak se spojené síly tibetočínskoindickobělošskočernošské říše utkají v souboji na život a na smrt s pojízdným multikulti Londýnem, který do té doby jezdil pustými pláněmi Evropy, kde pojídal tamnější výrazně menší pojízdná městečka. Zdá se vám to šílené? Správně, je to šílené. A dějově samozřejmě mnohem pestřejší než můj zjednodušený popis. Smekám před fantazií tvůrce knižní předlohy. Nejzajímavější postava: o první místo se svorně dělí roboticko-démonický drsňák a korejská mužena v červené. Nejprotivnější postava: s přehledem a velkým náskokem vítězí emařský diblíkovitý holkokluk v hlavní roli. I tak moje minimálně 90% spokojenost. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vidím, že ostatných to moc nechytilo takže bude plávať proti prúdu, ale čo už. Mne sa to páčilo. Verím, že v Jacksonových rukách by to bolo oveľa lepšie žrádlo, pretože nováčik Christian Rivers to natočil presne podla šablóny. Chýbalo mi tam niečo prekvapujúce, nejaká lepšia akcia, lepší dych berúci záber čo ma posadí na zadok ale hold, doteraz Rivers len pomáhal točiť druhý štáb v Jacksových filmoch. Tak či tak sa mi to ľúbilo. Bavil ma príbeh, bavili ma postavy, bavila ma Junkieho dunivá hudba a hlavne stroje a svet, ktorý tu platne ešte nebol. Nie je to tak velkolepe ako to mohlo byť, ale funguje to, dokáže to upútať a aj menej známe mena (Hera Hilmar) potiahnu film dopredu. Škoda, že je s toho prepadak, rad by som si pozrel dvojku, každopádne za skromnejší rozpočet tvorcovia ponúkli celkom vymakaný a neokukaný svet strojov. 75% - 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemůžu už déle zůstat mlčet, film se mě nelíbil a neskutečně mě rušilo, že roli ultimátního namachrovaného bouráka zastává pětadvacetiletá padesátikilová asijatka s poměrně krátkým sestřihem, která se od té doby co vstoupí na plac nosí jako hovno na košuli. Dále zde hrají mladí krásní kluci, kteří mají někteří dlouhé vlasy a když jim teče do bot, tak je nějaká ženská vždy zachrání. Začínám být opravdu solidně v téhle bezpohlavní době zmaten, cítím že se hranice mezi ženami a chlapama jsou setřeny a chlapi hrajou ženské a naopak. A proto by například lásce mezi Hester Shaw a tím homosexuálním týpkem věřil jen naprostý najiva co v životě neviděl třeba Hříšný tanec. Hrozně se bojím jakým směrem se bude filmový svět vyvíjet. Tohle byla pro mě téměř nekoukatelná kravina. 20% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto je Hera Hilmar. Doteraz som počul len o Here na pečenie. Ale na moje počudovanie sa na tak incestnom ostrove, akým Island dozaista musí byť, rodia aj pozerateľné tváre, hoci zase pŕrr, žiadna sláva, je to nevýrazná severanka, výzorovo i herecky. Ale nevadilo mi pozerať sa na ňu, pretože drvivú väčšinu času mala na sebe šatku, ako by bola z Al Káidy. A potom tu bola ešte Leila George. To tiež neviem kto je, ale našťastie šatku nemala. No a potom tu bolo ešte pár chlapov, ale na tých som nepozeral. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (5)

  • Krátce potom, co jsou Hester Shaw (Hera Hilmar) a Tom Natsworthy (Robert Sheehan) zachránění před nočními lovci, jsou spolu „ubytování“ v jedné mistnosti. Hester Shaw se uloží na postel, Tom Natsworthy si ustele na zemi. Hester Shaw vzpomíná na matku a pláče. Hlavu má ve vodorovné poloze vzhledem k posteli, slza jí ale stéká směrem k bradě. To ale není možné, protože slza by v takové poloze stékala spíše po líci směrem k uším. (mr.rubik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. listopadu 2018 v Londýně. (Varan)
  • Podle stejnojmenné knižní předlohy měla mít hlavní hrdinka Hester Shaw (Hera Hilmar) chybějící jedno oko a z větší části nos. Filmaři však pro film zvolili pouze jizvu přes obličej. (zbyshek)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Reklama

Reklama