Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policisté z oddělení majora Špalka mají za úkol hlídat bezpečnost sovětské vojenské delegace, která přijela na inspekci západního vojenského okruhu. Napětí i nervozita stoupají, protože celou akci sledují i tajné služby, včetně československé StB. (Česká televize)

Recenze (41)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Kriminální případy u kterých je zápletka i rozuzlení jasný od chvíle, kdy najdou u "brigádnice" zapalovač mě prostě nebaví. A i ty lehce komediální fórky kapitána a Květoslava jsou už přežvýkaný z předchozích dílů. A Zachovi toho tvrďáka od tajný policie prostě nevěřím, i kdyby měl vousy ještě delší. Za mně nejslabší a nejnudnější díl. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do křece vyhnané situace o nepochopitelném špionovi, který si jen tak plul vzduchopázdnem s materiàly, které ho mohly kdyklov usvědčit, ale protože dělal špiona jen tak sám pro sebe, neměl je komu předat. Scénář s zřejmě vyklubal z pachu probdělé noci plné alkoholového opojení. Naštěstí se v tom dílu objeví několik dobrých hlášek a herci opět vytahují film z bažin nepoužitelnosti. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi to úžasný jako připomínka toho, co taky mimo jiné znamenalo podléh(z)at Sovětům. Hotel Rjazaň pobavil moc, stejně tak rodinné poměry štětky Kamilky. Odhalení vraha a jeho motivu mi ale přišlo odbytý a role Filipa v celé záležitosti je pro mě nepochopitelná a naprosto nepřesvědčivá. Bez ohledu na doutníky a zapalovač, co skutečně zapaluje, by si ho STB vychutnala, o tom ani v nejmenším nepochybuju. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Druhá polovina seriálu se evidentně zaměřila na „boj“ s Klementem a Šejbičem. Nejspíš tedy nějakým způsobem souviseli s osudem Marvanovy rodiny. Na druhou stranu je zvláštní, že se z příběhu úplně stáhli Marvanovi rodiče a dědeček Kartouz. Na konci dílu prohodil Ivan Trojan na první pohled nevinnou větu: „Kapitán Klíma si pořád myslí, že se tady na okrese pohybuje špion. Co si o tom myslíš?“ Já si myslím, že to bylo naopak klíčové a že v té větě je naznačena pointa. A taky není úplně jasná role Martina Plachého v příběhu. Nechce se mi věřit, že je pouhým Marvanovým mentorem a přítelem. Asi bude potřeba dát si na něj trochu pozor. Tak se necháme překvapit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na tenhle okres spadlo hodně velký hovno a je jenom otázka, komu zůstane na uniformě." Je příjemné, když v tomto případě nenaslouchá nepřítel, ale naslouchají přátelé a nejdůležitější je, aby nespadl hotel se sovětskou delegací. Tentokrát zkrátka řádili všichni - náčelník v rámci rekognoskace objektu ztratil přehled o výskytu manželky, Slávek namaloval skvělý plán objektu, Plachý si zašpásoval se zamořením ovzduší dolového území kouřem z cigaret a Filipovy hrátky s STB mě tentokrát taky rozesmály. Parazit jeden záškodnická. Snad jen Klementovo soudružství tentokrát nebylo dostatečně uvědomělé. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Praze a Liberci. (M.B)

Reklama

Reklama