foto

Tereza Hofová

  • nar. 24.11.1979 (37 let)
    Ostrov nad Ohří, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochází z Ostrova nad Ohří, je absolventkou pražské DAMU, dnes žije střídavě v Reykjavíku a v Praze. Uplatnila se v inscenacích pražského Švandova divadla na Smíchově a ústeckého Činoherního studia. Vidět ji dnes můžete i v inscenacích A Studia Rubín. Režisér Petr Nikolaev ji obsadil do svého undergroundového snímku ...a bude hůř o normalizačním marasmu i do televizního filmu Klub osamělých srdcí na obdobné téma. Objevila se v několika televizních seriálech, pravidelně spolupracuje s Českým Rozhlasem. V historickém cyklu České století ztvárnila Olgu Havlovou. Je členkou pražského Studia Hrdinů, kde momentalně pracuje s Kamilou Polívkovou na realizaci svého prvního autorského projektu v česko/islandské koprodukci Skugga Baldur. V Mamonu hrála státní zástupkyni Janu Skálovou. S Markem Najbretem spolupracovala na seriálu Já, Mattoni v produkci ČT, kde stvárnila mysteriozní postavu kořenářky Lény.

Tereza Hofová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Defenestrace (TV film)
2009 Klub osamělých srdcí (TV film)
2007 ...a bude hůř
2005 Na prahu (studentský film)
2003 Polaroidy (divadelní záznam)
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)

TV seriály

2017 Druhá šance (TV seriál)
Specialisté (TV seriál)
Popáleniny (S01E08)
Burzovní horečka (S01E07)
Poslední blues (S01E06)
další epizody (6)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Smrt špiona (E07)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Vlast a národ (E11)
Hra na štěstí (E10)
další epizody (9)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 5: Kořeny (E05)
Kapitola 4: Děti (E04)
další epizody (6)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Nejlepší kamarádky (E16)
2014 České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Nenávist (S02E05)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace