Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

dyfur 

všechny recenze uživatele

…….z trilogie s Gerardom Butlerom -prvý diel :Pád Bieleho domu,druhý diel: Pád Londýna a toto je tretí diel....všetko len voľné pokračovania, bez bližšej náväznosti.Tento diel som videl ako prvý a ....aj keď mi Butler nie je extra sympatický skôr mi pripomína nejakého mäsiara,bez charizmy a ako herec mi tiež nepríde niečo extra....ale bavil som sa a..... dalo sa to pozrieť....akčné,stále sa niečo dialo a táto čast - ex post- sa mi videla ako najlepšia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S tejto Fallen série pre mňa najlepší kúsok. Jednotka bola fajn, zaujala predovšetkým prostredím, dvojka bola iba ľahko nadpriemerná strielačka a trojka ukáže Buttlera na úteka, čo ma osobne najviac bavilo. Netvrdím, že príbeh je niečo extra, práve že, je už ohraný a predvídateľný, ale pod režisérskym okom Rica Romana Waugha (výborné filmy s väzenia Felon a Shot Caller) to ma šmrnc, tempo a predovšetkým veľmi pekne natočené akcie, ale aj solídneho zloducha, ktorý vie zatopiť pod kotlom. P.S.: aj scéna za titulkami je super. 75% - 4* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se Butler v Banningovi našel možná ještě lépe než to kdysi dokázal Neeson v 96 hodinách. Po letech tedy sleduji zvlášní úkaz, kdy pozdější pokračování (Trojka) vylepšuje dojem z do té doby těžce průměrné série. Chvilku se to tváří jako Uprchlík, chvilku jako Jack Ryan s Harrisonem Fordem, ale díky sympatickým postavám divák tak nějak začíná pomalu přicházet tomuto Banning worldu na chuť. A světe div se, možná dám ještě jednou Olympus Has Fallen šanci. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Před šesti lety začala nová akční série, která bavila a měla svoje kouzlo. Olympus byl skvělou esencí akčních filmů. Když v téhle "Diehardovské" sérii pokračovali do Londýna, tak to stále bylo velmi dobré akční pokračování. Mike Banning (Gerard Butler) je sympaťák a akce má spád. Nikdo nic víc nečeká a ani nechce. Ovšem Pád Anděla se nedostal ani u nás do kin. Po shlédnutí možná vím proč. On ten koncept velmi rychle zhasl. Zatímco jednička fungovala a dvojka se svezla na vlně jako podařený sequel, tak závěr trilogie vůbec nefunguje. Film je příliš dlouhý a už na začátku je Mike unavený. Hlášky taky zapomněl v jiné taktické vestě a kromě otočeného konceptu zrady se nic moc nedočkáme. Všichni víme jak to dopadne a tentokrát to už není takový zábava jako dvakrát předtím. Škoda, před lety jsem byl nadšený z nové akční značky. Teď už jsem rád, že tohle je poslední a další bych nezkoušel. Butler ať si střihne další akční sólovky, ale dalšího Mika Banninga už prosím ne. (60 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trojka zmenila štýl a namiesto konceptu Die Hard vykráda hlavne Shootera a trochu aj klasiku Fugitive. Proste po úvodnej akčnej scéne sledujeme nonstop hon na nášho hrdinu Mike Banninga, ktorý sa popritom snaží dokázať svoju nevinu. A keďže už nie je úplne vo forme, tak mu to dá zabrať. Vo forme nebol asi ani režisér Waugh alebo scenáristi. Príbeh síce občas príde s nejakým šokujúcim odhalením, ktoré je ale tak predvídateľné, že ho odhalíte minimálne pol hodinu predom. A nenadchnú ani akčné scény. Síce sa väčšinu filmu snažia o oldschool prevedenie, ale vo výsledku pôsobia tuctovo a ani žiadny pamätný moment, ktorý by vás dostal do kolien tu nenájdete. Ani originálne nie sú a väčšinu z nich ste už videli inde a v lepšom prevedení. No a finále je už komický full CGI bordel Asylum kvality u ktorého som sa nevedel dočkať, kedy sa skončí. Na filme strašne vidno, že rozpočet na všetku tú akciu nebol dostatočný, takže výsledkom je film, ktorý nijak príliš nesklame ale ani nijak nenadchne a za pár dní na neho dočista zabudnem. Aspoň je to podľa mňa o chlp lepšie ako otrasná dvojka. Butlerovi táto séria síce komerčne zachraňuje kariéru, ale asi malo ostať len u jedného dielu. 5/10. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky. (Babinicz)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama