Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

"...nejlepší jsou studený." Velmi dobrý televizní film, i když postava Hynka je poněkud přehnaně submisivní. Postavou Jitky Čvančarové příběh ještě trošku více utrpěl, chtělo by to trošku zmírnit chování a vrátit se zpět na zem. Libuše Švormová je vynikající a Sandru Novákovou bych za Jitku Čvančarovou nevyměnil, ale dobře udělala :-) ()

annie8191 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že si tento televizní film rozhodně zaslouží víc, než zde uvedených 62 procent. Nebo nevím, co všechno by ještě televizní divák chtěl. Já seděla celou dobu u obrazovky jako přikovaná, ze začátku jsem se dobře bavila, postupem času jsem stále více trnula, jak jsem s hlavní hrdinkou soucítila, film skvěle gradoval a naprosto nepředvídatelně končil. Za mě minimálně 4 hvězdy, z televizní tvorby patří určitě k tomu lepšímu. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Trnavský zahrál mamánka jak víno,bože takový chlapi sou uplně ubohý.No a mít takovou tchýni je snem každé ženušky:-))Hodně dobrá byla postelová scéna kdy Trnavský podvádí svoji choť se služkou Čvančarovou.trnavský se jen ohlíd kdo že je nachytal a pěkně číslo dokončil.Idiot pak vzal kytku a šel žádat o odpuštění,,chudák,asi moc rozumu nepobral.:-)No a Čvančarce to opět hodně seklo:-))) ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Stálo za vidění, na tvorbu ČT je to mírný nadprůměr (což na poměry ČT není málo, ha ha). Dobrý je zde realismus a nekompromisní drsnost příběhu, který se v ne až tak odlišnýchj podobách odehrává napříč touhle společností. Kazí to pár placatých replik a místy syžetová doslovnost a chtěnost, např. ona scéna nevěry -- opravdu musela manželka i tchyně přijít domů téměř nejednou, aby "byly u toho"? Tak trochu zpozdilí Bakaláři... Ztráta času to ale není. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

film byl průměrný, souhlasím s komentářem sona 123 ta to vystihla naprosto přesně, asi není co víc dodávat, když se žije v jednom domě s tchýní, dřív nebo později musí nastat problémy, kor když je syn jedináček, to se všechno dalo předvídat, a herci svou roli taky zahrály fajnově, takže ani není co moc vytýkat, na to, že je to český film, mohlo to být daleko hůř natočeno a to se naštěstí nestalo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama