Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho trochu zmatená.. bylo to dobré nebo průměrné a jak to vlastně ohodnotit? Příběh se mi docela líbil a velmi mě překvapilo, že jsem konec hned na první pohled neprokoukla (ani na druhý a třetí.. no nic). I když Sandra nepatří mezi mé oblíbenkyně, tak tady se mi poměrně líbila... i když ten její hlas bez intonace trochu mate, ale zvykla jsem si. Oproti tomu Jitka asi v roli největší mrchy taky nebyla špatná. Název sice nechápu, ale tak moc jsem sympatizovala s hlavní hrdinkou, Sandrou, a přála jsem si, aby toho svýho propleskla...Asi musím dát za 4, protože i když se mi konec zdál trochu nedokončený, tak ve své podstatě byl velmi hlubokomyslný. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry namet. Skoda jen, ze scenar uz hodne prehani v mnoha aspektech. Pusobi dost neprirozene. Je sice spoustu mamincinych mazanku, ale tomu uz se moc verit neda. Stejne tak zaver, nasazena hospodyne, skleroticka kamaradka... Novakova pusobi velmi prirozene. Svormova pobavila. V nicem vyjimecny tv film. ()

Reklama

Gagner 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mi připadá jako pokus o komedii, ale pak film pozvolně přejde do dramatu, které má celkem překvapující vyústění. Jediné co mi trošku vadilo, tak hudební podkreslení alá Ulice. Každopádně po začátku, kdy jsem to každou chvíli chtěl přepnout, jsem se nakonec příjemně bavil a dopracoval to ke konci, který se od českých slátanin poslední doby přeci jen trošku odlišuje :)) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Televizním snímkem dle předlohy nedávno tragicky zemřelé Simony Moniové byly zcela určitě nadšeny mnohé ženy feministického a „protitchýňovského“ smýšlení a ty, kterým byl tento příběh nahrávkou na smeč a které mohou se svými souputnicemi vrhat oheň a síru na celý mužský druh a jejich matky. Údajně příběh ze života. Myslím, že život s tchyní může být nepříjemný, ale tady tvůrci myslím až příliš tlačili na pilu a některé „vypjaté“ scény na mne začínaly působit spíše směšně a pokud by autoři zatlačili ještě o málo víc, mohl film sklouznout do povedené parodie. Když k tomu všemu připočtu , dle mého velice neodborného názoru, ne nijak oslnivé herecké výkony, (snad jen „tchyně“ paní Švormové snese lepší hodnocení), v jejichž projevech je až příliš afektu, nemůžu tento výtvor hodnotit lépe než jednou hvězdou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

"...nejlepší jsou studený." Velmi dobrý televizní film, i když postava Hynka je poněkud přehnaně submisivní. Postavou Jitky Čvančarové příběh ještě trošku více utrpěl, chtělo by to trošku zmírnit chování a vrátit se zpět na zem. Libuše Švormová je vynikající a Sandru Novákovou bych za Jitku Čvančarovou nevyměnil, ale dobře udělala :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama