Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Diskuze

paja.val

paja.val (hodnocení, recenze)

Velmi pěkný scénář, výborně zahrané postavy. Film promítnul scénář dle mého názoru mnoha rodin a zároveň dává určité ponaučení. 

dawe787

dawe787 (hodnocení, recenze)

to klenotka - no nakonec mamánek začal spát s Valérií, byl přistižen inflagranti, takže Sandra se sebrala a odstěhovala se. Valérie se nechala zbouchnout a časem šoupli Švormovku do domova důchodců. Pak Švormovka v hloubi duše všeho litovala a napsala dopis Sandře, zda by se za ní nepřijela podívat, protože synáček za ní přestal jezdit. Prostě vystřižené jak ze života!

Casull

Casull (hodnocení, recenze)

Opravdu dlouho jsem se nepobavil u žádného televizního filmu tak jako zde. Za prvé nebyl děj od začátku předvídatelný, za druhé to bylo opravdu dobře zahrané (Švormová), za třetí to byla story jak ze života a ne slátanina nepravděpodobných situací, jak bývá v poslední době v neděli večer špatným zvykem. 4,5 *

Reklama

Reklama