Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

Hashirama

všechny recenze uživatele

Hele banány vole! Jídlo vole! Cukry vole! Oceňuju, že do tohoto projektu naše televize evidentně hodně investovala a má jasný cíl něco smysluplného vyprodukovat. Nejen proto mě mrzí, že divákovi předkládaná show nemá takovou úroveň, jakou by mít chtěla. A ne jen ve srovnání s originálem. Jednotlivé díly mají divnou kompozici, sestávají z jedné soutěže a zbytek vyplňují pasáže z ostrova, na svou délku jsou tak díly dost prázdné. Celková roztahanost pak vytváří dojem, že účastníci nemusejí hrát, na čemž se dle mého názoru s průběhem nic nezmění. Soutěžící jsou většinou dost nesympatičtí, typicky česká generace středního věku (sympatičtí jsou vyloženě jen ti mladí), proto je prázdnota dílů ještě více ke škodě. Soutěže jsou bez hudebního podkresu, prokládané zpovědí na kameru (vážně, zpověď na kameru uprostřed výzvy) a moderátor je naprosto nemožný. Češi to šoumenství prostě nemají v krvi a další takové projekty s radostí vynechám. ()

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavé, v průměru jeden den roztahaný na tři díly, aby se mohly neustále řešit nepodstatné věci, které člověk vidět ani vědět nepotřebuje. Oproti americké verzi, kde jeden díl rovná se jedna až dvě výzvy a jeden vyloučený, nemá česká verze žádný drajv a když už se jde na kmenovou radu (která občas probíhá přes den a ztrácí velkou část svého kouzla), tak marně vzpomínáte, kdo to před třemi týdny vlastně vyhrál imunitu a nemá se čeho obávat... no, vlastně podle všech nelogických a překombinovaných "vylepšení" na radě, bych se nedivil, kdyby mohl být vyloučen i člověk s imunitou (dvojité hlasy, společné hlasy, vyslovování důvěry...). Já osobně bych asi vyloučil i moderátora, který je prkenný a neempatický a jedná, jako by mu bylo všechno tak nějak jedno. A to jsme se narodili ve stejném městě. Ostrov vyloučení je pak katastrofa sama o sobě, nehledě na návrat účastníků, kteří byli vyloučeni z kmene a následně i z ostrova vyloučení. WTF? Welcome To Fantazmagoristán! Návrat hráče z nemocnice zpátky do hry po několika dnech je už jen taková malá shnilá třešnička na zkaženém dortu, která kazí jak hru, veškeré její principy a hráčské taktiky, tak i divácký zážitek a dokonce ani samotný navrácenec neskáče radostí, že může vyhrát. Ono taky co dnes koupíte za dva a půl mega. Jo a střihače, nebo toho, kdo si nevšiml, či rozhodl, že se do konečného sestřihu dostanou i záběry ze psaní hlasů, kde jde vidět koho daná osoba píše (a vyzradí tak následné "dramatické" a nekonečné čtecí pauzy moderátora, bych vyloučil taky. ()

Reklama

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi převzatý koncept klasickýho survivora, na nic si to nehraje. Ten Vašutův mě nebavil vůbec. Bohužel ke konci bylo vše rozehrané tak, že už to nikoho nepřekvapila. Mladí fanoušci survivera měly velkou výhodu oproti starším, kteří naivně mysleli, že se hraje podle toho kdo si to jak zaslouží. Tadle naivita trosečníků byla vidět i v prvních řadách amerického survivera Jeffa Probsta, než se ukázalo, že asertivita a snaha být co nejvíc užitečný vás před taktikou ostatních neochrání. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Na první řadu RO jsem se podívala až pět let od vysílání, poté, co jsem viděla pár dílů českého Survivora, který je za mě katastrofa. Tohle bylo asi milionkrát lepší. Druhou řadu jsem vzdala hned (nelíbil se mi koncept a dozvěděla jsem se nějaké informace, které mi celou soutěž otrávily), ale první byla vážně dobrá. Výrazní soutěžící, bylo jasné, že jsou opravdu na hranici svých sil (někteří až za ní), nejedí atd. - což je propastný rozdíl oproti Survivoru. ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Kopirovani nesvaru Markyzi s prostrihama behem soutezi a plastenkama, ale vypada to vyrazne lip (hudba, kamera). Postprodukcni recitator z pohadky je strasnej a tolik jednodilnejch plavek jsem asi v zadny sezone nevidela. Prekvapive dobry challenge a super casting, kde vetsina prisla hrat, to drzej na urovni. V pulce to holandsky koncept zkurvi a ze slusneho pokusu se stava obycejny shit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno