Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Původní formát neznám (a neviděl jsem ani žádné jeho odvozeniny), takže nemám žádné srovnání a hodnotím čistě tak, jak to na mě působí. Soutěžící mi nepřijdou příliš zajímaví, moderátor je podle mě dost slabý, a celkově mi tam nejzajímavější přijdou ty úchvatné lokace ostrova, kam bych se hned chtěl též podívat. Viděl jsem zatím několik epizod a pořád se mi u toho vybavují vzpomínky na časy, kdy všichni koukali na reality show VYVOLENÍ a BIG BROTHER, což jsou formáty, které dávno patří minulosti, a tenhle tam podle mě míří neochvějně taky. Existence podobných pořadů je živnou půdou pro rostoucí počet lidí, kteří se zbavují televize - žít bez znalosti téhle kraviny lze zcela bez problémů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Proti originálu, který mám rád, měla česká verze dva zásadní problémy: Ondřej Novotný není Jeff Probst a jeho strnulý projev soutěži opravdu neprospíval, druhým problémem byl casting, zatímco někteří lidé odpovídali běžně používaným typům v tomto druhu soutěží, Češi opět neodolali a vybrali lidi, díky kterým vznikl hybrid Survivora a Vyvolených. Škoda. ()

Reklama

herr_carter

všechny recenze uživatele

Že si ty televizní produkce nedají už pokoj - po kolikáté už nám tohle servírují pořád dokola? Vydá to Amerika a všichni se tupě opičí. Co je mi hergot po tom, že Jarmile se už dva týdny nemyla, ale zato umí výborně dlabat do kokosů, tak si jí v týmu nechá Jarmil, který je pro své manuální schopnosti sice totálně k hovnu, zato má ale týmový duch a je to rozený stratég. Pokud tedy tito dva, ještě společně s Milanem, což je nejlepší lovec ryb a umí si čistit zuby popelem, dají síly dohromady, pak Arnošt, Hedvika a Tonda, byť jsou fitnes trenéři a navíc snobové, nemají sebemenší šanci....sračka nad sračky. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Oceňuji, že Češi přišli s něčím novým. Už mám pokrk samých talentových soutěží a SuperStar. Ano, je to kopírka americké verze, ale to byl účel. Mě to bavilo. Byla sranda, ale opět (stejně jako v amerických verzích) to nevyhrál ten, kterému jsem fandil. Příště víc soutěží a kmenových rad, tady bylo moc dění na ostrově, což byla celkem občas nuda. 2. série - 70% - Nevím, jestli mi to jen tak přijde, ale konečně jsme dočkali více soutěží a více se toho dělo. Poučili se! Možná lepší parta než vloni. Více méně stejná úroveň a stále si stojím za tím, že v rámci soutěží a reality show česká Tv nemůže nic lepšího nabídnout. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu vůbec nevěřil (vzhledem k předchozí české zkušenosti s tímto formátem) a mé obavy se s příchodem toporného moderátora a občas velmi "českých" soutěžících ještě prohloubily, ale postupem času se to tak nějak usadilo, proselo a zahladilo a heleďmese koukejme, on je to nakonec vlastně docela regulerní Survivor.. Asi se z toho při součastném rozložení sil nestane série rovnající se svou kvalitou nejlepším sériím americké produkce, ale to je holt vzdycky sázka na nejistotu... Moderátor svůj projev časem sice kapku zlepšil, ale pořád je to plné přeřeků (které by šly snadno poupravit v postprodukci) a nejistoty (chápu, že je to velkej úkol, ale s tím se dalo počítat..) .. Pokud se série dotlačí ke konci s důstojností a nebo dokonce nějakým tím hezkým zvratem, jsem ochotný přihodit i čtvrtou hvězdu :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)
  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama