Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Ruská fantasy prošpikovaná moderním pojetím, hláškama, ale hlavně i ruským slovanským folklórem a pohádkovými bytostmi (bohatýři, Vodník, Baba Jaga, překrásná Vasilisa, Kostěj...). Tento počin prostě baví od začátku do konce. Za mě tedy od Rusů obrovské překvapení a proto posílám do Moskvy velké díky. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Kostěj je k*rva king! Ruský pohádky jsem měl v dětství hodně rád a i když Vasilisu jsem si tenkrát představoval o hodně krásnější, než byla tady, tak ten feeling se mi vrátil.Sprintující chaloupka, basující Ivan, to jsem se válel smíchy. Vlastně jediný, co mi kazilo dojem, byla očividná snaha Disney zapasovat do děje trochi těch imperialistických prvků - povedl se pouze jeden a to Ivanův pěvecký a taneční výkon v jeskyni. Ale já se u toho výborně pobavil a to jsem od toho nic moc nečekal. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Občasné dobré nápady nemohou zakrýt, že se jedná o totální hovadinu. Bývalo by bylo lepší vzít to vážně a natočit opravdový příběh o bohatýrech a ne blbinu s americkejma písničkama a hrdinou-slizounem, který neví která bije. Je to američtější než americká pohádka. Tohle opravdu ne. A mohlo to být dobré...40% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělé Ruské Fantasy! Není to sice řežba ve stylu zaklínače je to spíše pohádkovějšího rázu, ale přesto výborné a třeba ocenit fakt, že Fantasy žánr pomalu vymírá. Film má celkem dobrý a neokoukaný příběh o muži, který se ze současnosti přenese do fantastické země Bělohoří a líbí se mi, že tam může využívat schopnosti, které zná z normálního života. Z klasických pohádkových prvků je tu toho dost. Dojde na vodníka, obra, ježibabu s chodícím domem, mocného čaroděje i draka a filmu se daří kombinovat tenhle svět i svěžím humorem, což bylo vítané. Skvělý vizuál a sympatičtí hlavní hrdinové jsou samozřejmostí. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. Solidní. 8/10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tedy já se bavil neskutečně. Těch parodických situací (ne přehnaně debilních) je mraky a východní pojetí někomu kdo měl ještě na základce ruštinu vůbec nevadí. Naopak dává o to vtipnější pozadí (třeba tomu, kdo neviděl nikdy Mrazíka, spousta věcí vtipných nepřijde). Jediná vada na kráse je, že ten Ivan je takoj balšoj durak… ale i na to se dá zvyknout. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama