Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že ruská kinematografie je posledních 10 let na výborné úrovni. Zde natočili pohádko-fantasy film a funguje to parádně! Příběh je jak pro dospělé, tak i pro mladší diváky. Je to hezky propojené s moderní dobou a postavy jsou sympatické, mně osobně se nejvíce líbil vodník. :D V pohádce je snad vše a nic tam nechybí, takže dávám plné hodnocení. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Počáteční, překvapivě povedený a zábavný díl rodinné pohádkové fantasy trilogie ve kterém se to hemží ruskými bohatýry, kouzelnými dědečky, chodícími chaloupkami – a pochopitelně nesmí chybět Kostěj Nesmrtelný a baba Jaga se svým létajícím (zde dokonce víceúčelovým) sudem. Filmové propojení dvou světů, současného a bohatýrského, je příležitostí k mnoha vtipným momentům a situacím, a snímek až do překvapivého finále neztrácí dech a zůstává pohádkově napínavý. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina v tom nejlepším smyslu slova, která využívá motiv "z našeho světa se dostat do jiného, plného mečů a magie," což je sice princip, který tu už byl nesčetněkrát, ale tentokrát ho osvěžuje využívání ruské (v mnoha částech i celkově slované) mytologie, takže se člověk dočká Baby Jagy, vodníka, nebo chrabrých bohatýrů a příběhu o hloupém Honzovi, co se jmenuje Ivan. A Ivan je jalový - jenže - je ve své jalovosti zábavný a když se připitoměle zašklebí, tak to prostě funguje. Jasně, je to kravina, ale jednotlivé scény jsou prostě mnohdy zábavné a přestože si to zaslouží jen průměrné hodnocení, jako fantasijní oddechovka to funguje úplně v pohodě a při dobrém naladění dokáže Poslednij Bogatyr bez problémů pobavit. "Znám skvělé věci z mého světa! Fyziku, chemii, Kalašnikův automat.." ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Perfektní faktasy orgie pro milovníky slovanské mytologie. Jen to zapojení amerických vypatlanců z Disney mafie tomu celému sebralo pravého ruského ducha a namísto dokonalé slovanské fantasy tady máme jakýsi hybrid mezi americkou rodinnou zábavou a skvělou ruskou fantasy. Moskevský hollywood má ten potenciál plodit velkofilmy, ale opět se to nepovedlo stoprocentně. Přesto je tento film v porovnání s americkou konkurencí asi tak na pět hvězdiček a já ubral jednu jen za to zprznění původní slovanské tradice. Jestli v tom nemají prsty ti satanisti od Disneyho, že je tu Kostěj kladná postava a Dobryňa Nikitič záporák? Nějak to celé asi prvoplánově slouží k pošpinění našich starých slovanských tradic. Chtělo by to odvetu: navrhuji, aby Rusové natočili bez americké spolupráce snímek, kde Santa Claus vraždí děti a pomáhá mu při tom Mickey Mouse. Jo a nelze nezmínit tu bojovou děvušku Vasilisu. Mila Sivackaja je krásný kus mladého masa a jistě má před sebou hereckou budoucnost. Jen doufám, že se nenechá zlákat Holým údem a zůstane věrná ruské produkci, nejlépe pak fantasy či historickým snímkům. Dívá se na ni totiž moc hezky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Občasné dobré nápady nemohou zakrýt, že se jedná o totální hovadinu. Bývalo by bylo lepší vzít to vážně a natočit opravdový příběh o bohatýrech a ne blbinu s americkejma písničkama a hrdinou-slizounem, který neví která bije. Je to američtější než americká pohádka. Tohle opravdu ne. A mohlo to být dobré...40% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno